DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Departamentul pentru dezvoltare durabilă, înfiinţat la nivelul Guvernului

guv.ro
guvernul grindeanu

Departamentul pentru dezvoltare durabilă, o structură care funcţionează în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în subordinea prim-ministrului, a fost înfiinţat printr-o hotărâre a Executivului. Hotărârea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru dezvoltare durabilă a fost adoptată de Guvern pe 11 mai, fiind publicată luni în Monitorul Oficial.

Potrivit hotărârii, Departamentul pentru dezvoltare durabilă este o structură fără personalitate juridică finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Departamentul este condus de un consilier de stat, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a premierului. Structura organizatorică, statul de funcţii şi structura de personal se aprobă prin ordin al secretarului general al Guvernului, la propunerea consilierului de stat care conduce Departamentul.

Numărul maxim de posturi ale Departamentului este de 6, exclusiv demnitarul şi cabinetul demnitarului, cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul de lucru al Guvernului. Personalul Departamentului este salarizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare aplicabile personalului din aparatul de lucru al Guvernului. Departamentul trebuie să coordoneze activităţile de implementare rezultate din setul de 17 obiective de dezvoltare durabilă ale Agendei 2030, conform Agerpres.

Totodată, Departamentul are mai multe atribuţii, printre care şi cea de analiză a stadiului îndeplinirii indicatorilor dezvoltării durabile ai României, astfel cum au fost avizaţi de Comitetul interministerial pentru coordonarea integrării domeniului protecţiei mediului în politicile şi strategiile sectoriale la nivel naţional. Departamentul îndeplineşte şi alte sarcini specifice încredinţate de prim-ministru, în legătură cu Strategia naţională de dezvoltare durabilă, şi prezintă Comisiei Europene un raport asupra implementării acestei Strategii.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.