Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii cheltuie sume uriașe pentru deplasări externe. 150 milioane lei au costat plecările aleșilor în doar jumătate de an

inquamphotos - Octav Ganea
Parlament

Parlamentul ar trebui să respecte voința exprimată de popor la referendumul din 2009 și numărul parlamentarilor să fie restrâns, susține deputatul USR Cristina Prună.

Întrebată despre informațiile potrivit cărora deplasările externe ale parlamentarilor ne-au costat 150 de milioane de lei în doar jumătate de an, deputata USR a afirmat:

„Atunci când ne uităm la cifrele acestea, trebuie să ne uităm și la o referință. Dacă ne uităm în economie și vedem că salariul minim brut este taxat cu jumătate, deci statul încasează jumătate din el, e clar că aceste sume sunt extrem de mari, chiar indecente, la fel dacă ne uităm și la sumele pe care statul le alocă pentru luna decembrie, după ce a risipit întregul an bugetul de stat, de 100 sau de 300 de lei către spitale, atunci lucrurile acestea sunt chiar sfidătoare”, a declarat Cristina Prună la B1 Tv.

Deputatul USR spune că atunci când ne uităm la sumele acestea, ar trebui să vedem și ce generează ele, pentru că avem 465 de parlamentari.

„Dacă vă uitați pe site-ul Camerei Deputaților sau al Senatului, vedeți că mulți nu au inițiative legislative. Știm că în România se legiferează foarte mult prin ordonanță de urgență, deci Guvernul ajunge să facă marea majoritate a legilor care trec din Parlament”, a continuat Cristina Prună.

Populația României tot scade, dar numărul de parlamentari a rămas același

„Apoi, dacă ne uităm și la activitatea în teritoriu, în județe, a parlamentarilor, e clar că ne putem pune problema în mod serios dacă sumele acestea sunt justificate, dacă Parlamentul e doar o tribună pentru Simion și Șoșoacă, în care nu vedem o dezbatere parlamentară, nu vedem legi care se fac în mod serios și profesionist, atunci, da, oamenii trebuie să își pună problema dacă are sens să susținem financiar cu sute de milioane această instituție care se numește «Parlamentul României»”, a adăugat ea.

Întrebată dacă ar putea fi reduse aceste cheltuieli, Cristina Prună a spus:

„Sigur, uitați-vă, problema de fond este până la urmă și numărul de parlamentari. Am avut un referendum în anul 2009, prin care poporul a votat un număr de 300 de parlamentari și Parlament unicameral, dar nici în momentul de față nu este aplicat. Mai mult decât atât, dacă ne uităm la rezultatele ultimului recensământ, vedem că populația României tot scade, dar numărul de parlamentari a rămas același. Da, eu cred că trebuie repusă pe tapet această discuție și cred că până la urmă Parlamentul ar trebui să respecte voința poporului și numărul parlamentarilor să fie restrâns”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.