Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații umblă la parcul auto al instituțiilor: Camera Deputaţilora aprobat dispozițiile privind numărul maxim de autoturisme pentru activități specifice

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, OG nr. 16/2018 referitoare la normativele de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, stabilind ca, prin hotărâre a Guvernului, să se poată aproba alte niveluri maxime, precum şi dispoziţii privind numărul de autoturisme pentru activităţi specifice, potrivit agerpres.ro.

S-au înregistrat 175 voturi ''pentru'', 67 ''împotrivă'' şi 37 de abţineri.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 80/2001, vizându-se, printre altele, definirea clară a domeniului de aplicare, respectiv stabilirea de normative de cheltuieli pentru instituţiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 şi la art. 2 alin.(1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, precum şi stabilirea expresă ca, prin hotărâre a Guvernului, să se poată aproba alte niveluri maxime, precum şi dispoziţii referitoare la aprobarea numărului de autoturisme pentru activităţi specifice.

Citește și: EXCLUSIV Planuri mari pentru Rareș Bogdan în Parlamentul European – Cum îi va apăra pe toți românii

Potrivit prevederilor adoptate, cheltuielile de natura celor care fac obiectul acestei ordonanţe, cuprinse în bugetele Administraţiei Prezidenţiale, Senatului, Camerei Deputaţilor, Avocatului Poporului, Secretariatului General al Guvernului, instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, precum şi ale autorităţilor cu atribuţii de reglementare se stabilesc prin normative proprii. Textul adoptat precizează că normativele de cheltuieli privesc acţiunile de protocol şi dotarea cu autoturisme.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Numărul de autoturisme pentru activităţile specifice desfăşurate de unele instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice centrale, întreprinderi publice, cu excepţia celor înfiinţate de unităţile administrativ-teritoriale sau la care acestea deţin acţiuni/participaţii majoritare, după caz, precum şi de unele institute naţionale de cercetare dezvoltare se aprobă prin hotărâre a Guvernului. Numărul de autoturisme pentru activităţile specifice desfăşurate de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, instituţiile publice din subordinea acestora şi întreprinderile publice înfiinţate de unităţile administrativ-teritoriale sau la care acestea deţin acţiuni/participaţii majoritare, după caz, se aprobă prin hotărâri ale autorităţilor deliberative", mai prevede textul adoptat.

Citește și: Ieşire dură din interiorul Băncii Naţionale! Omul lui Mugur Isărescu ‘atacă la baionetă’

În cazuri justificate, prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului, instituţiile din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, care au achiziţionat autoturisme, pot fi abilitate să le transmită, pentru o perioadă determinată, în folosinţă gratuită altor instituţii sau autorităţi publice.

Camera Deputaţilor este for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.