Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Ana-Loredana Predescu: Această generație de copii a avut un an școlar ratat

ana-loredana predescu

Deputatul Ana-Loredana Predescu, membru în Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților, atrage atenția cu privire la efectele pe care pandemia le-a creat asupra unei generații întregi de copii.

În contextul în care măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 au determinat închiderea sau funcționarea în baza scenariilor sistematice a unităților de învățământ, liderul umanist semnalează că în România școala online a creat o discrepanță majoră între mediul urban și cel rural.

Mai mult decât atât, Ana-Loredana Predescu transmite că elevii nu au avut acces în mod egal la educație:

„Această generație de copii este suficient de afectată de faptul că iată, a avut un an școlar din punctul meu de vedere, ca membru în Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților, ratat.

Am remarcat că subiectele din cadrul evaluării naționale au fost mai accesibile. Probabil că cei care le-au eleborat s-au gândit la faptul că elevii nu au avut acces la educație în acest an – referindu-ne aici la școala online care a fost extrem de inaccesibilă, mai ales în zonele rurale – ocazie cu care s-a creat o discrepanță majoră între rural și urban în privința frecventării școlii.

Tabletele au fost insuficiente, codurile portocalii, verzi și roșii au făcut ca elevii să frecventeze școala în mod diferențiat, deci ei nu au avut acces în mod egal la orele de curs”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.