Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat transilvănean sare la gâtul UDMR

alarma alarm

Deputatul mureșean Marius Pașcan (PMP) le-a transmis politicienilor UDMR, duminică, pe Facebook, să nu forțeze limitele românilor prin „agresivitatea pretențiilor autonomiste”, după ce Slovacia a interzis intonarea imnului Ungariei pe teritoriul său și după ce liderul UDMR Kelemen Hunor nu a fost lăsat să intre în Ucraina.

„Politicieni ai maghiarimii luați aminte! Slovacia a interzis, recent, intonarea imnului Ungariei pe teritoriul său, în baza unei noi legi adoptate de parlament. Cei care vor face asta vor risca amenzi de până la 7000 de euro, începând cu 15 mai. Intonarea imnului maghiar în Slovacia va fi permisă doar de față cu o delegație oficială a Ungariei. Conform informațiilor difuzate prin mass-media, noua lege a simbolurilor naționale slovace interzice intonarea imnului oricărei țări străine, dacă o delegație oficială a acelei țări nu este de față. Aflăm, totodată, că președintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost împiedicat, sâmbătă, să intre în Ucraina, unde dorea să participe la a 30-a aniversare de la înființarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică”, a scris deputatul.

„Așadar, politicieni ai maghiarimii luați aminte! Să nu vă mai aud că în România nu se respectă cu prisos drepturile minorităților! Iată, cum vă tratează alte țări și nu aș vrea să recurg la predicții dar e doar începutul! Agresivitatea pretențiilor neorevizioniste, subminarea etnocentristă, segregaționistă, autonomistă la care recurgeți în diverse state ale Uniunii Europene și nu numai, politica de radicalizare, tupeul și obrăzniciile împotriva majorității și a națiunilor, sub pretextul nevoii de prezervare a identității etnice, nu mai prostesc, nu mai pot induce în eroare pe nimeni… Nu faceți altceva decât să stârniți o reacție contrară de aceeași factură și forță din partea celor care-și simt atacată și șubrezită propria identitate. România este încă, din fericire, o țară tolerantă, îngăduitoare, prietenoasă, dar bunul simț și răbdarea au propriile limite, așa că încetați să le mai forțați, spre binele tuturor!”, a adăugat acesta.

Citește și: Rareș Bogdan detonează BOMBA: cine este judecătorul CCR acuzat de Ponta că i-a scris lui Iordache sesizarea pe completurile specializate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.