Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Elena Dinu: PSD dorește asigurarea unui trai decent pentru majoritatea românilor

Facebook
Cristina Elena Dinu

Prin Programul de guvernare, PSD s-a angajat să păstreze facilitățile fiscale destinate domeniilor strategice ale economiei, precum construcțiile și industria IT&C, în vederea stimulării activității acestora. De asemenea, susținerea economiei se va face simțită și prin introducerea unor scheme de ajutor, atât pentru IMM-uri, cât și pentru companiile mari.

Măsurile vizate de PSD se referă, îndeosebi, la susținerea produselor cu valoare adăugată ridicată și, în consecință, vom asista la atragerea de venituri mai mari către companiile locale, ceea ce va însemna implicit mai mulți bani la bugetul de stat.

În paralel însă, PSD s-a exprimat fără echivoc pentru adoptarea unor măsuri clare în vederea protejării milioanelor de români, angajați la stat sau privat, cu precădere cei care primesc în prezent salariul minim pe economie. Acest sprijin va ajuta angajatorii să achite salariaților contribuțiile sociale la pensii și sănătate.

Ne pronunțăm, de asemenea, pentru reglarea în regim de urgență a restanțelor existente în aceste paliere, astfel încât salariații să beneficieze de serviciile medicale obligatorii oferite de stat, precum și să aibă garanția privind achitarea tuturor contribuțiilor aferente pensiei.

În mod categoric, PSD a intrat în această guvernare pentru a crește calitatea vieții românilor și nivelul de trai al acestora. Pentru îndeplinirea acestui deziderat, vom avea acțiuni concrete în vederea creșterii colectării veniturilor la buget, dar și pentru majorarea eficienței demersurilor împotriva evaziunii fiscale.

O soluție în acest sens va fi luată după modelul țărilor din Uniunea Europeană, prin implementarea unui sistem numit „Radarul mărfurilor”, o aplicație informatică care va monitoriza toate TIR-urile ce aduc mărfuri în România. În același timp, vom introduce obligativitatea facturii electronice, preponderent în domeniile cu un grad ridicat al evaziunii. În același context, vom impune, totodată, prevederea cântăririi mărfii la livrare, astfel încât acest fenomen să fie diminuat.

În această perioadă dificilă, consider că avem nevoie în mod cert de solidaritate în toată societatea românească, scopul fiind garantarea unui trai decent pentru majoritatea românilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.