Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PAS: Secretarul CEC, fost consilier al lui Igor Dodon, face tot posibilul pentru a bloca deschiderea secțiilor de votare în străinătate

stiri.md
Sergiu Litvinenco

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, susține că secretarul Comisiei Electorale Centrale, fostul consilier al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, face tot posibilul pentru a bloca deschiderea secțiilor de votare în străinătate, în pofida hotărârii Curții de Apel Chișinău, notează știr.md

„Pentru mine nici până acum nu este clar, dacă țara-gazdă ne permite să deschidem secții de votare sau nu. Ministerul face declarații populiste. Dacă solicitați mai multe secții de votare, e nevoie de formarea organelor electorale care se face cu 25 de zile înainte de alegeri, iar acest termen a expirat acum câteva zile”, a declarat el.

Potrivit lui Litvinenco, cele afirmate de Lebedinschi reprezintă un lucru incredibil.

„În cadrul consultărilor cu Ministerul Afacerilor de Externe, i se spune tranșant – ministerul poate obține autorizările necesare pentru toate cele 190 de secții de votare de peste hotare propuse, precum și că există resursele financiare necesare. Pentru toate. Exact așa s-a făcut în toate scrutinele de până acum, inclusiv la alegerile prezidențiale. Lebedinschi, în schimb, caută nod în papură – ba că îi trebuie hârtie scrisă de la autoritățile statelor străine (scrisoare de la Merkel sau de la Biden de exemplu), ba că banii nu sunt de unde trebuie (probabil că vrea să fie din kuliok). Adică Lebedinschi face tot posibilul pentru a bloca deschiderea secțiilor de votare așa cum a decis Curtea de Apel Chișinău ieri”, a scris parlamentarul într-o postare pe rețele sociale.

Citește și Explicație halucinantă! Un Agent economic din Moldova a refuzat 4 tone de motorină donate de România

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.