Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PMP: Avem un Guvern criminal

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvern

Deputatul Constantin Codreanu de la PMP, partid cu secretari de stat în Guvernul Ludovic Orban și cu alți oameni pe funcții în eșaloanele inferioare ale guvernării, acuză un comportament „criminal” al cabinetului liberal care i-a lăsat pe muncitori să plece în Germania. „Avem un Guvern criminal, la Bucureşti, care îşi trimite într-o zonă roşie COVID-19 propriii cetăţeni”, a spus acesta într-un comunicat de presă. Este cel mai dur atac venit din PMP la adresa guvernului în care are oameni numiți pe funcții.

Citește și: Klaus Iohannis dă puteri sporite Armatei: militarii se transformă în polițiști .

„SPARANGHELUL NEMȚESC ȘI COMPORTAMENTUL CRIMINAL AL GUVERNULUI ROMÂNIEI

"Dragii mei, nu veniţi acasă de sărbători". Este unul dintre mesajele transmise şi de preşedintele României, şi de premierul României, care au lansat, în mod repetat, apeluri prin care îi îndemnau pe românii din Diaspora să rămână în statele în care se află pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19. Un îndemn fundamentat în contextul actual. Românii din Diaspora au înţeles şi s-au conformat. Abaterile rostogolite cu poftă prin mass media sunt doar excepţii care confirmă regula. Majoritatea s-a conformat, convinsă de necesitatea solidarizării. O solidarizare care a fost sabotată pe faţă de prevederile Ordonanţei militare numărul 7.

Să le luăm pe rând.

Pe 2 aprilie, Germania anunţă că relaxează condiţiile pentru intrarea în ţară a muncitorilor străini care vin sezonier pentru a lucra în agricultură, după ce, cu doar o săptămână înainte, anunţase restricţii pentru a evita răspândirea coronavirusului. Pragmatismul cinic german şi preocuparea pentru economie a bătut orice preocupare pentru sănătatea muncitorilor care să fie angrenaţi în munci sezoniere în actualul context epidemiologic. Statistica este clară - sunt circa 300.000 de cetăţeni est-europeni, majoritatea din România, Polonia şi Bulgaria, care muncesc anual în regim sezonier în agricultura nemţească. Prin urmare, lipsa acestora pune la pământ cel puţin o parte din agricultura Germaniei. Lobby-ul făcut de producătorii germani s-a văzut cu ochiul liber, aceştia reuşind, în doar o săptămână, să convingă Guvernul federal să renunţe la restricţiile privind munca sezonieră.

Pe 4 aprilie, autorităţile de la #Bucureşti emit o nouă Ordonanţă militară care prevede, printre altele, la articolul 10, alin. 1: "Sunt permise zborurile efectuate de toţi operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităţilor competente din ţara de destinaţie”. Pe 9 aprilie, asistăm cu toţii la imagini incredibile: Aeroportul Internaţional "Avram Iancu", Cluj-Napoca, circa 2000 de români se calcă în picioare pentru a ajunge să se îmbarce în charterele care îi vor duce în Germania, la muncă. Distanţare socială? Nici gând. Măsuri de siguranţă şi protecţie? Zero. Unde mai pui că au existat inclusiv autocare cu români care au venit chiar din judeţul aflat în carantină totală - Suceava.

Și uite aşa, în doar o săptămână, "pohta pe care au pohtit-o" producătorii germani a fost satisfacută. Avem un Guvern criminal, la Bucureşti, care îşi trimite într-o zonă roşie COVID-19 propriii cetăţeni (deşi Comisia Europeană a recomandat suspendarea călătoriilor între state până pe 15 mai), după ce a abandonat mii de români din afara ţării, aflaţi în situaţii dificile, rămaşi fără locuri de muncă şi chiar fără un loc în care să stea, disperaţi că sunt ignoraţi de ambasadele şi consulatele României care fie nu le răspund la apeluri, fie îi mint că vor fi evacuaţi.

Deşteaptă-te, române!”, a transmis deputatul PMP Constatin Codreanu într-un comunicat de presă.

Vezi si: Medic revoltat de acordul BOR-MAI: 'Virusului nu-i pasă nici de icoană, nici de Dumnezeu, nici de nimic' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.