Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL: Eurodeputații români, membri ai Grupului PPE, îi solicită șefei CE să susțină accesul României la spațiul Schengen

facebook.com
Maria Gabriela Horga

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sosește astăzi la București pentru a marca aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, reamintește deputatul PNL, Gabriela Horga, într-o postare pe pagina de Facebook.

„Prin intermediul PNRR, România va putea beneficia de 29,2 miliarde de euro, granturi și împrumuturi, pentru a-și redresa economia, ca urmare a pandemiei. Un plan pentru dezvoltarea României, PNRR cuprinde proiecte de investiții și reforme în infrastructură, educație, sănătate, mediu și digitalizare. Toți românii vor beneficia de acești bani. PNRR urmărește distribuirea geografică echitabilă a fondurilor, acoperă nevoile de dezvoltare a tuturor regiunilor României”, precizează ea.

Horga susține că la inițiativa europarlamentarului și președintelui PNL Giurgiu, Dan Motreanu, eurodeputații români, membri ai Grupului PPE în Parlamentul European, au trimis Ursulei von der Leyen o scrisoare prin care îi solicită să susțină în Consiliu accesul României la spațiul Schengen.

„Comunicarea Comisiei din 2 iunie 2021 și rezoluția Parlamentului European din 8 iulie 2021 confirmă faptul că România îndeplinește condițiile necesare pentru aplicarea acquis-ului Schengen. România este o țară UE cu o mobilitate a cetățenilor, a forței de muncă foarte ridicată, accesul la Schengen va reduce costurile operaționale și de investiții directe pentru lucrătorii transfrontalieri, turiști, transportatorii rutieri de mărfuri și administrațiile publice, cu efecte benefice asupra economiei României și asupra funcționării pieței interne a UE”, a mai scris aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.