Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL, scrisoare deschisă pentru autorități: O adevărată bombă ecologică

Facebook
Diana Tusa

Deputatul PNL, Diana Tușa, a semnalat o problemă de mediu cu care se confruntă locuitorii Capitalei, în mod special cei din Sectoarele 1 și 6, și anume Groapa de gunoi Rudeni - Chiajna, județul Ilfov.

În acest sens, deputatul a transmis o scrisoare deschisă prim ministrului, ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ministrului Mediului și Primarului General al Capitalei pentru a cere măsuri de urgență pentru eliminarea disconfortului creat de această problemă de mediu „cu impact direct asupra sănătății a sute de mii de bucureșteni”.

EXCLUSIV - Augustin Zegrean, prima REACŢIE la oferta PNL

Textul scrisorii:

În atenția

Domnului Dacian CIOLOȘ, Prim-ministru al României

Domnului Vasile DÂNCU, Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Doamnei Cristiana Pașca PALMER, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Doamnei Gabriela FIREA, Primar General al Capitalei

Mă adresez pe această cale pentru a vă semnala o problemă de mediu deosebit de gravă cu care se confruntă locuitorii Capitalei, în mod special cei din Sectoarele 1 și 6, și anume Groapa de gunoi Rudeni - Chiajna, județul Ilfov, o adevărată bombă ecologică și un focar de infecție datorită mirosului toxic şi insuportabil degajat, miros care afectează mai mult de o treime din cartierele capitalei europene, București.

Deși, de-a lungul ultimilor ani, autoritățile locale, numeroase ONG-uri, precum și zeci de mii de bucureșteni, prin petiții directe sau inițiate în mediul on-line, au cerut în mod repetat soluționarea acestei probleme, lipsa de acțiune a factorilor decidenți a condus la degradarea situației, aceasta devenind de nesuportat.

Indiferent de anotimp, dar cu precădere în sezonul cald, în funcție de intensitatea vântului, aerul întregii zone cuprinse între cartierele Chitila – Bucureștii Noi - Pajura - 1 Mai – Grivița – Băneasa - Crângaşi şi Militari este puternic poluat, pestilențial, uneori chiar irespirabil, ceea ce denotă faptul că normele impuse de legislația de mediu NU sunt respectate de societățile care au ca obiect de activitate colectarea, depozitarea, reciclarea și incinerarea deșeurilor.

Mai mult decât atât, deși Garda de Mediu a constatat că deșeurile sunt depozitate în spații deschise, neacoperite sau direct pe sol, cu nerespectarea obligațiilor impuse de lege, acele societăți își desfășoară activitatea în continuare, afectând grav calitatea mediului înconjurător și sănătatea oamenilor.

Având în vedere planul de reforme anunțat de domniile voastre, îmi exprim convingerea că pe agenda dumneavoastră se va regăsi și acest subiect de maximă importanță pentru cetățenii din București și că veți lua DE URGENȚĂ măsuri astfel încât să fie eliminat disconfortul creat de această problemă de mediu cu impact direct asupra sănătății a sute de mii de bucureșteni.

Vă asigur pe această cale de întreaga mea considerație și am convingerea că veți trata această speță cu aceeași seriozitate și profesionalism de care ați dat dovadă în activitatea dumneavoastră de până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.