Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD cere un plan Marshall de reconstrucție a Europei

brandstaetterverlag
Marshall plan

Deputatul PSD Andrei Pop a transmis joi că resursele UE trebuie direcționate momentan către stoparea pandemiei și pe urma spre redresarea economiei.

„Leadershipul european nu mai trebuie să se bazeze doar pe câteva voci, de obicei ale statelor cele mai puternice, ci pe un leadership partajat, în care toate interesele naționale sunt respectate.

Într-o ordine a priorităților, oamenii sunt pe primul loc, apoi economia. Resursele trebuie direcționate către salvarea de vieți, către stoparea pandemiei cu orice preț. Nimic nu este mai presus decât viața. Dar în deciziile politice naționale și europene, salvarea economiilor trebuie făcută fără să ne uităm la deficite, care vor redeveni o realitate inerentă în următoarea perioadă. Statele nu trebuie să se sfiască să acorde pachete generoase firmelor care au fost afectate de pandemie, fără ca acestea să aibă vreo vină. Trebuie salvate locurile de muncă. Statul trebuie să aibă grijă de toți cei care suferă astăzi.

Aceasta nu este o criză tipică, ciclică, ci una generată de o închidere forțată a economiilor naționale și a celei globale. Este rolul statului ca astăzi să intervină și să pună umărul la reconstrucția economică, așa cum a făcut-o și în alte perioade. Trebuie acționat rapid și fără ezitare, pentru că nu există altă soluție pentru repornirea economiilor decât intervenția statului și a Uniunii Europene.

Michael Barnier a anunțat deja că la nivel european se discută despre un Marshall plan de reconstrucție a Europei postcriză. Este un semnal bun de solidaritate și eu cred că Uniunea Europeană va rezista și acestei crize. Într-un șir lung de încercări recente ale Uniunii Europene avem deja Brexit, un Green Deal care a provocat formarea grupului Prietenii Coeziunii și cu ceva timp în urmă nașterea grupului de la Vișegrad.

Reconstructia UE va avea loc, în ciuda tuturor, iar pentru România ar trebui să reprezinte punctul de la care se va încerca revitalizarea anumitor sectoare economice, mai ales cel industrial. Dar o schimbare în sfera deciziei trebuie să aibă loc”, a transmis deputatul pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.