Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: `Interzicerea exporturilor produselor alimentare de bază, praf aruncat de guvern în ochii românilor`

Facebook
Cristina Elena Dinu

Guvernul continuă să adopte decizii contradictorii și de neaplicat pentru români, printr-o serie de măsuri conținute în documentele oficiale emise în ultima perioadă, susține deputatul PSD, Cristina-Elena DINU, Secretar al Comisiei pentru sănătate și familie.

Ea dă ca exemplu Ordonanța Militară Nr.8 despre care susține că face mai mult rău decât bine și acuză Guvernul că acționează haotic în condițiile în care populația are nevoie de predictibilitate și seriozitate:

”Spre exemplu, în Ordonanța Militară nr. 8 se stipulează că pescarii primesc liber la circulație în perioada prohibiției! Este culmea cum Guvernul PNL dă voie pescarilor să pescuiască în plină prohibiție, care tocmai a început de pe data de 4 aprilie!

Prin același act normativ, se interzice exportul, dar nu și vânzarea alimentelor de bază pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece comerțul intracomunitar nu este considerat a fi export! Pe înțelesul tuturor, produsele alimentare de bază pot pleca din România în țări din Uniunea Europeană absolut fără nicio problemă și fără nicio restricție, fapt care poate aduce atingere asigurării hranei necesare în perioada următoare, când cu siguranță ne vom confrunta cu o criză alimentară.

Întrebarea pe care trebuie să o formuleze orice român la adresa „guvernului meu” este cum se poate asigura protecția siguranței alimentare a țării, în condițiile în care nu este nicio problemă să folosești metoda comerțului intracomunitar!

În aceste condiții, interzicerea exporturilor de cereale, făină, zahăr, ulei și alte alimente de bază este o măsură lovită practic de nulitate, cât timp nu există nicio procedură pentru ca oricine să poată face dovada consumului intern propriu sau comunitar.

Aștept în continuare de la guvernanți mult mai multă predictibilitate și seriozitate în emiterea unor acte normative, deoarece românii nu sunt cobai pe care să se facă zilnici experiențe în numele stării de urgență!”, susține deputatul Cristina-Elena Dinu în comunicarea remisă redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.