Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD: Guvernul austerității este obligat să sprijine dotarea cabinetelor medicale ale medicilor de familie

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Guvernul României şi, în special Ministerul Sănătăţii, au datoria să elaboreze programe şi măsuri concrete care să conducă la diminuarea numărului persoanelor bolnave, aşa cum se întâmplă în celelalte ţări din Uniunea Europeană, susține deputatul PSD Cristina Dinu.

„În mod normal, 80% din problemele de sănătate trebuie să se rezolve în cabinetele de medicină primară. Este mult mai uşor şi eficient să previi decât să tratezi, mai ales în fazele avansate ale bolii, când costurile sunt mai mari, apare suferinţa, iar şansele de salvare ale bolnavilor se diminuează drastic.

Pentru veni în sprijinul medicilor de familie, consider că Ministerul Sănătăţii trebuie să elaboreze un program la nivel naţional, eventual prin folosirea fondurilor europene, pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie cu un minim de aparatură, strict necesară în vederea eficientizării activităţii acestora.

Totodată, acest demers va avea ca efect benefic diminuarea considerabilă a costurilor, deoarece medicii de familie ar avea astfel posibilitatea de a stabili anumite diagnostice fără să mai fie nevoie de investigaţiile suplimentare ale medicilor de diferite specialităţi. Avantajul acestor dotări la nivel naţional ar fi achiziţionarea unui număr mare de aparate de acelaşi fel, deci şi cu un preţ mai avantajos suportat de stat.

Ca un pachet minim necesar, medicii de familie propun  EKG-uri, microanalizoare biochimie, pentru a efectua un minim de analize, ecografe, precum şi câte un defribilator destinat centrelor medicale de permanenţă. Întrucât utilizarea acestor aparate necesită pregătire de specialitate, este necesar, de asemenea, să existe tot pe plan naţional un program de dezvoltare a resurselor umane în diferite centre, ceea ce se poate realiza tot prin utilizarea fondurilor europene.

Pentru orice naţiune, sănătatea ar trebui să constituie prioritatea numărul 1! Implicit şi pentru responsabilii de acest domeniu fundamental al evoluţiei şi dezvoltării poporului nostru. Ca atare, susţin că Guvernul României trebuie să treacă la adoptarea unor măsuri concrete în sprijinul sănătăţii.

Fostul Executiv PSD şi-a făcut cu prisosinţă datoria faţă de bravii lucrători din domeniul medico-sanitar, iar majorarea salariilor este doar un exemplu edificator în acest sens. A sosit momentul ca și guvernul dreptei unite în incompetență să treacă de la vorbe la fapte şi să demonstreze că este capabil să implementeze promisiunile făcute”, transmite social-democratul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.