Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD: Ministrul Sănătății trebuie să se ocupe de finanțarea Programul Național de Autism, nu de filozofie și sociologie

psd

Asocierea îmbolnăvirilor de autism în rândul copiilor cu plecarea românilor la muncă în străinătate, susținută public de Victor Costache, este cea mai mare stupizenie emisă vreodată de vreun ministru al Sănătății, susține deputatul PSD Cristina-Elena Dinu.

„Din păcate, datorită acestui fenomen tipic României, al plecărilor persoanelor active în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism. E o corelare între această afecţiune şi timpul care este petrecut de părinţi cu copii la vârste fragede şi atunci trebuie să creştem capacitatea noastră ca ţară de a trata astfel de afecţiuni”, a declarat Victor Costache.

Această legătură nu există în nicio formă posibilă, degeaba a încercat ministrul Sănătății să dreagă busuiocul, susținând că declarațiile sale au fost scoase din context! În realitate, aidoma majorității colegilor săi miniștri din „guvernul meu”, Costache nu este altceva decât un om așezat pe un scaun nepotrivit. Chiar dacă a activat în sistemul medical, actualul ministru se dovedește un extrem de slab manager al sistemului, drept dovadă acest derapaj și alte ieșiri publice, în care efectiv nu a transmis nimic concret românilor.

Citește și: Medicii de la UPU Bacău și-au dat DEMISIILE, după ce medicul care a tratat studentul întors din China a fost amendat

De altfel, declarația lui Costache a fost taxată imediat de reprezentanții asociațiilor și ONG-urilor care reprezintă Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist, deoarece este evident că nu există un studiu sau cercetări în domeniu care să fundamenteze afirmațiile ministrului. Specialiștii susțin că lipsa interacțiunii copilului cu mama sau cu ambii părinți are ca efect tulburările de atașament, și în nici un caz nu duce la autism.

În numele părinților copiilor care suferă de autism, îi recomand ministrului medic al Sănătății să finanțeze corespunzător Programul Național de Autism, care ar fi trebuit să intre în vigoare în acest an. Aceasta este atribuția, și chiar obligația, pe care o are ministrul Costache! Nu să emită preziceri sociologice și filosofice, scoase din paradigma adevărului și chiar jignitoare pentru copiii bolnavi și familiile lor!

Domnul ministru are însă șansa de a-și repara rapid eroarea comisă, pur și simplu prin asigurarea finanțării necesare acestei categorii de pacienți, pentru ca ei să beneficieze în mod corespunzător de serviciile de terapie necesare recuperării, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.