Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD: Pădurile României, teatre de luptă cu sistemul care patronează tăierile ilegal

Facebook
Cristina Elena Dinu

Cristina-Elena Dinu susține că în contextul despăduririlor masive la care a fost supus fondul forestier al României în ultimii ani și în situaţia dezastruoasă în care se află în prezent acesta, tot ceea ce mai lipsea era ca și oamenii să fie victime ale mafiei pădurilor.

„În „România educată” sub conducerea liberală, s-a ajuns ca oamenii să fie bătuți, linșați și batjocoriți doar pentru faptul că își fac meseria, precum s-a întâmplat în pădurile Sucevei. Declarația și abordarea premierului Florin Cîțu, în acest sens, a fost de maximă superficialitate, el bâguind doar ceva despre modul în care instituțiile statului își vor face datoria. Probabil, ca și până acum, fără nicio consecință, respectiv vreo măsură reală aplicată celor responsabili în acest sector care nu și-au îndeplinit atribuțiile…”, susține deputata PSD.

Aceasta precizează că în realitate, guvernanții au dovedit, în ultimii doi ani, că nu au nicio soluție pentru stoparea fenomenelor despăduririlor şi defrişărilor. Nu au reușit să facă ordine şi să pedepsească autorii comiterii jafului naţional al aurului verde, extrem de bine păzit şi conservat în ţările civilizate. Este nefiresc şi faptul că la această oră România nu are nici măcar o inventariere precisă a suprafeţelor de teren acoperite cu păduri.

„Măsurile de stopare a acestui jaf naţional sunt imperative, în condiţiile în care România a pierdut și pierde în continuare miliarde de euro din cauza tăierilor ilegale de păduri. În concluzie, se impune, cu celeritate, o legislaţie mai dură în domeniu, cu atât mai mult cu cât gradul de instrumentare al dosarelor penale privind faptele de tăieri ilegale, precum și procentul de trimitere în judecată a celor vinovați, au rămas la niveluri infime și fără rezultat.

Este evident că gestionarea pădurilor din România trebuie să constituie un sector arondat siguranţei naţionale. Tocmai din această cauză, se impune ca modificarea Constituţiei României să prevadă expres şi administrarea pădurilor statului în conformitate cu prevederile de siguranţă naţională.

Poate astfel vom reuşi să responsabilizăm pe toată lumea, de la angajaţii ocoalelor silvice la administratorii privaţi şi până la simplii cetăţeni, astfel încât aurul verde al românilor să fie ocrotit cu sfințenie!”, a precizat Cristina-Elena Dinu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.