Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat UDMR: Statul a plătit 4 milioane de euro despăgubiri în urma atacurilor urșilor. Pentru 'Agent Green', ursul e mai important decât viața cetățeanului

Graig daily
urs tomberon

„Observ cu stupoare că așa numitul ONG 'Agent Green/ Agentul Verde' se străduiește, iarăși, ca să facă imposibilă viața a mii de oameni din România. Pentru reprezentanții acestui ONG, ca și până acum, ursul devine mai important decât viața omului”, afirmă deputatul UDMR Könczei Csaba.

Potrivit deputatului UDMR, „acest 'agent' se adresează prin scrisori deschise Ministerului Mediului pentru a nu adopta proiectul privind cotele de prevenție referitoare la urși. În ultimii doi ani, ministrul Tánczos Barna a redus la minim riscul conflictelor om-urs, dar și așa au avut loc pierderi de vieți omenești. Statul român și autoritățile sale au obligația să protejeze, în primul rând, viața umană”.

Sume uriașe plătite ca despăgubiri

Acesta a atras atenția și asupra faptului că, din bugetul de stat, s-au achitat mai mult de 4 milioane de euro despăgubiri în urma conflictelor om-urs în urma măsurilor deficitare din 2016: „Dacă facem un simplu calcul, acești 4 milioane de euro, banii cetățenilor români, ar putut fi investiți în spitale sau în comunitățile nevoiașe, care au nevoie de sprijin.”

Deputatul a precizat că locuitorii din județele afectate de atacurile urșilor susțin implementarea cotei de prevenție, care are rolul de a reduce cazurile de deces sau răniri în rândul populației, dar și la diminuarea pagubelor.

„Cei de la 'Agent Green', care au sediul în străinătate, sunt rupți de realitatea din România și nu trebuie să privească în ochi rudele celor uciși în urma atacurilor urșilor. Le este foarte ușor să vorbească, pentru că nu lor le-au fost distruse culturi sau gospodării și nu lor le-au omorât urșii animalele de lângă casă.

Ministerul Mediului a căutat soluții la această problemă, care sunt similare cu măsurile luate de alte țări europene și care pun în prim plan protejarea vieții umane și a bunurilor oamenilor”, a conchis deputatul UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.