Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat USR despre decizia CCR privind protocoalele secrete dintre Ministerul Public și SRI: 'Prin această decizie, penalii din PSD au obținut două victorii'

CCR

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu a declarat, miercuri, despre decizia CCR privind protocoalele secrete dintre Ministerul Public și SRI, ”că aruncă în aer munca procurorilor care au colaborat la dosare de corupție”, și că-l va sprijini pe Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, potrivit mediafax.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Care sunt tarifele rovinietei din 2019

“Decizia Curții Constituționale răstoarnă întreaga arhitectură a sistemului judiciar din România, deoarece Curtea s-a transformat singură într-o supra-instanță juridică care anulează decizii definitive ale Curții de Apel București. Decizia Curții Constituționale aruncă în aer munca de ani de zile a procurorilor, judecătorilor și lucrătorilor din Serviciul Român de Informații care au pus în aplicare mandate de ascultare sau care au colaborat la dosare de corupție”, a precizat Viziteu.

Deputatul a conchis faptul că decizia CCR este în favoarea persoanelor ”condamnate definitiv pentru corupție” sau care sunt în proces. Viziteu consideră că această hotârâre va fi o metodă de ”justificare a amnistiei și grațierii faptelor de corupție”, care va putea fi folosită și de Liviu Dragnea.

“Decizia Curții prin care corupția a fost eliminată de pe lista amenințărilor la adresa securității naționale reprezintă un sprijin direct pentru zeci de persoane condamnate definitiv pentru corupție sau care au procese în derulare. Prin această decizie, penalii din PSD au obținut două victorii. În primul rând, afectează în mod direct procesele în derulare. În al doilea rând, se vor folosi de această decizie pentru a justifica amnistia și grațierea faptelor de corupție, fiind vizată direct condamnarea lui Dragnea în dosarul Referendumul”, explică Viziteu.

Reprezentantul USR a menționat în același comunicat faptul că Tudorel Toader se va putea folosi de această decizie ”pentru a continua asaltul” față de Augustin Lazăr.

“De altfel, chiar și decizia asupra protocolului din 2016 despre care știm că nu a fost pus niciodată în aplicare demonstrează caracterul politic și nicidecum juridic al deciziei Curții. Este evident că decizia va fi folosită de ministrul Toader pentru a continua asaltul la Procurorul General al României. În concluzie, decizia de astăzi aruncă în aer lupta împotriva corupției în România și ne arată încă o dată că majoritatea din Curtea Constituțională acționează ca un scut pentru politicienii penali care i-au nominalizat în acele funcții”, mai spune deputatul.

CCR a admis, miercuri, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

Curtea Constituțională a României a anunțat că parchetele și instanțele judecătorești sunt cele care vor stabili dacă s-a încălcat legea prin depășirea competențelor, în cazul dosarelor care au la bază acte efectuate în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public și SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.