Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Vasile Toma: Trebuie de urgență convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a proteja consumatorii vulnerabili

realitatea de iasi
vasile toma pse

”Sesiunea parlamentară extraordinară pentru dezbaterea în procedură de urgență a Legii pentru protecția consumatorilor vulnerabili, o necesitate, nu o opțiune!”, susține deputatul Vasile Toma într-o declarație de presă. El susține că în fața valului de scumpiri declanșat de scumpirea energiei electrice românii cu probleme trebuie protejați:

”Prețurile produselor industriale vor crește cu 21%.

Prețurile lucrărilor de construcții  vor crește cu 38%.

Prețurile  produselor din comerțul cu amănuntul  vor crește cu 27%.

Prețurile serviciilor  vor crește cu 12%.

Acesta este anunțul de ultimă oră al INS în ceea ce privește evoluția prețurilor pentru următoarele 3 luni ale acestui an.

În anul insolvențelor pentru zeci de mii de firme care a provocat pierderi masive de locuri de muncă, în care costul coșului zilnic este din ce în ce mai mare, în condițiile în care peste 6 milioane de români se află în zona de risc de sărăcie și excluziune socială, explozia tarifelor la energie electrică și gaze naturale dă lovitura finală și falimentează românii.

Îmi aduc aminte cum actuala Coaliție de guvernare declara pompos și plin de o siguranță complet neîntemeiată că liberalizarea tarifelor la energie va conduce la o scădere a facturilor. Deși orice minimă analiză indica exact contrariul! Ca atare, în loc să scadă, așa cum s-a tot declarat, tarifele la energie au crescut artificial, conducând la un cerc vicios a cărui singur rezultat este alimentarea scumpirilor generalizate în economie. Un impact devastator pentru întreaga societate care nu va putea fi recuperat decât în ani întregi.

Și, în tot acest timp, românii sunt lăsați în voia sorții. Fără nicio protecție legislativă, fără nicio măsură de susținere. Doar împovărare cronică și risc iminent de sărăcie generalizată.

Alături de colegii mei social-democrați, solicit actualilor guvernanți convocarea sesiunii parlamentare extraordinare pentru dezbaterea în procedură de urgență a Legii pentru protecția consumatorilor vulnerabili. Implementarea urgentă a mecanismelor de protecție pentru consumatorii vulnerabili sau plafonarea temporară a tarifelor la energie până la implementarea acestor mecanisme este o chestiune de securitate națională care nu mai poate fi amânată sub nicio formă!

Nu putem și nici nu vrem să acceptăm și să tolerăm această explozie a prețurilor. Indiferent de explicațiile celor de la guvernare. Veniturile de la bugetul de stat distrus de incompetența și iresponsabilitatea lor nu pot fi crescute golind buzunarele românilor.

Știu că, mai ales acum, ultima preocupare a acestei Coaliții monstruoase este protecția românilor, iar cererea noastră de convocare a sesiunii parlamentare extraordinare le încurcă calculele de campanie internă și luptele de putere dintre ei.

Știu că PNL și USR-PLUS sunt mai preocupate ca oricând să-și securizeze propria putere. Un obiectiv pentru care această Coaliție a devenit necrofagă și distruge și ultima posibilitate a României de a se redresa.

Această sesiune extraordinară este o obligație, doamnelor și domnilor de la PNL și USR-PLUS!

Noi, social-democrații, suntem pregătiți cu amendamente care să stopeze acest cataclism al prețurilor la energie și să protejăm românii. Dumnneavoastră, doamnelor și domnilor de la PNL și USR-PLUS,  sunteți capabili și dispuși ca, măcar pentru o zi, câteva ore, să guvernați și pentru români?” e de părere deputatul de Iași, Vasile Toma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.