Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputata Cristina-Elena Dinu (PSD), mesaj pentru jurnaliști de ziua presei: 'Presa românească să fie cu adevărat câinele de pază al democraţiei'

Radu Pop
Facebook
Cristina Elena Dinu

Deputatul PSD Cristina-Elena Dinu le-a transmis jurnaliștilor, de ziua lor, un mesaj de felicitare pentru ceea ce fac zi de zi.

„Ziua mondială a libertăţii presei este marcată în fiecare an în data de 3 mai. Este o zi care celebrează slujbaşii acestei delicate meserii, dar şi de aducere aminte a jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării profesiei.

Pe fondul înlocuirii treptate a mass media tradiţionale, mai ales a dispariţiei presei scrise, „Ziua mondială a libertăţii presei” este şi o zi a atenţionării asupra corectitudinii informaţiilor furnizate prin intermediul internetului. Scandalurile mondiale din ultima perioadă, inclusiv războiul din Ucraina, au atras atenţia asupra pericolului răspândirii ştirilor false din mediul jurnalismului online, astfel încât misiunea ziariştilor care se respectă este de a verifica cât mai minuţios informaţiile furnizate populaţiei.

ONU a declarat marcarea acestei zile pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, conform articolului 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului: „Orice om are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat”.

Le doresc ziariştilor giurgiuveni şi din toată ţara un sincer La Mulţi Ani, multă sănătate şi realizări profesionale de excepţie, astfel încât presa românească să fie cu adevărat „câinele de pază al democraţiei”!", a spus Cristina-Elena Dinu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.