Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații, momente de reculegere în memoria campionului olimpic Ivan Patzaichin şi a actorului Ion Caramitru

Inquam Photos / Alexandru Busca
Ivan Patzaichin

Deputaţii au ţinut, luni, momente de reculegere în memoria multiplului campion olimpic şi mondial la canoe, Ivan Patzaichin, şi a actorului Ion Caramitru.

Deputatul minorităţilor naţionale Silviu Feodor a declarat că marele sportiv român Ivan Patzaichin este "un model demn de urmat pentru toţi", "om de nota 10", "o icoană a sportului românesc", potrivit Agerpres.

"Plecarea dintre noi a celui mai mare canoist, unul dintre cei mai iubiţi sportivi ai României, a lăsat un gol imens în lumea sporturilor, precum şi în inimile noastre. A fost o personalitate cu suflet nobil, caracterizat prin modestie, blândeţe, empatie, generozitate, bunătate sufletească, dublată de imaginaţie şi inteligenţă", a afirmat Feodor.

Deputatul AUR George Simion a spus că a fost o "duminică neagră" pentru România, deoarece "marele campion şi marele actor au plecat la Dumnezeu".

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a susţinut că "au dispăruţi cei mai iubiţi fii ai naţiunii".

"Vorbim despre doi români, doi reprezentanţi ai două comunităţi care au făcut ca România să fie cunoscută pe toate meleagurile acestei planete. Dacă am avut posibilitatea să-l cunosc pe marele nostru campion, Ivan Patzaichin, şi am avut deosebita onoare de a fi (...) mai mult decât amic cu Pino Caramitru, de mai bine de 10 ani, un om care a făcut ca sufletul fiecăruia dintre noi să vibreze atunci când l-am văzut pe scena TNB, a Teatrului Bulandra sau în marile creaţii cinematografice. Un om deosebit, un mare caracter, un actor, regizor, profesor, un om de cultură fenomenal", a spus Ştirbu.

Deputatul USR Iulian Bulai a arătat că Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru sunt "două stele" din lumea sporturilor şi lumea culturii.

"Ieri au plecat spre cer două stele: una din lumea sporturilor, una din lumea culturii. Avem datoria să arătăm respect prin a avea grijă de Casa memorială a lui Ivan Patzaichin din Deltă. Ion Caramitru este un om complet, actor, regizor, revoluţionar, ministru al Culturii, director de teatru, un om complet care se naşte odată la 100 ani", a spus Bulai.

Deputatul PSD Ionuţ Vulpescu a transmis, în numele grupului PSD, condoleanţe familiilor celor două personalităţi.

"Lecţia lui Ivan Patzaichin este lecţia unui om care nu cedează niciodată, a afirmat Vulpescu, evocând momentul în care Patzaichin a câştigat competiţia cu pagaia ruptă.

"Ion Caramitru un actor peste care cortina nu se va lăsa niciodată, este ultimul mohican al unei generaţii de aur în film şi teatrul românesc", a mai spus Vulpescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.