Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Bogan Huţucă: 'Klaus Iohannis şi PNL au obţinut duminică un scor foarte bun atât în judeţul şi în Municipiul Constanţa cât şi pe plan naţional'

iohanis

Liderul filialei judeţene PNL Constanţa, deputatul Bogan Huţucă, a declarat luni că victoria repurtată de Klaus Iohannis în primul tur al alegerilor prezidenţiale atât în plan naţional, cât şi în judeţ, reprezintă numai o luptă câştigată dintr-un război care e departe de sfârşit, potrivit Agerpres.

"Klaus Iohannis şi Partidul Naţional Liberal (PNL) au obţinut duminică un scor foarte bun atât în judeţul şi în Municipiul Constanţa cât şi pe plan naţional , însă nu putem spune decât că am câştigat o luptă dintr-un război care e departe de sfârşit, un război pe care îl ducem pentru siguranţa, libertatea şi prosperitatea românilor - a declarat, liderul PNL Constanţa.

Deputatul Huţucă a afirmat că partidul său îşi va consolida poziţia în opţiunile electorale dacă va reuşi să aibă o guvernare în interesul cetăţenilor.

"Mai avem paşi de făcut, iar următorul este peste mai puţin de două săptămâni, când ne propunem ca preşedintele să câştige alegerile având un scor cu şapte în faţă, adică 70% din voturile exprimate de români. După aceasta urmează sărbătorile de iarnă şi apoi vom intra foarte repede în febra pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. Ştim însă că ne vom consolida prima poziţie în opţiunile electoratului doar dacă vom avea o guvernare bună, cu adevărat în interesul cetăţenilor, nu aşa cum am avut până acum", a opinat Huţucă.

Vorbind despre dezideratele pe trebuie să şi le propună actuala guvernare, deputatul PNL Constanţa a afirmat că trebuie avute în vedere: întărirea siguranţei românilor şi implicarea instituţiilor specializate în lupta cu infractorii, dotarea Armatei cu tehnica de luptă şi echipamentele necesare adoptarea unor politici prin care cetăţenii să fie mult mai liberi în raport cu instituţiile statului, creşterea în mod sustenabil şi realist a veniturilor compatrioţilor şi reconstruirea Statului pe baze solide şi morale.

Citește și: EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

"PNL îşi doreşte să întărească siguranţa românilor şi vom lua măsuri pentru ca Poliţia, Jandarmeria şi alte structuri de securitate să fie mai prezente în lupta cu infractorii. Din păcate, în ultimii trei ani cu PSD numărul violurilor, tâlhăriilor şi crimelor a crescut dramatic. Asta s-a întâmplat inclusiv din cauza unor măsuri precum recursul compensatoriu, care au scos din puşcării peste 20.000 de infractori. Când vorbim de siguranţă vorbim şi despre politici de înarmare, ori tocmai de aceea am numit un general la MApN, pentru că el ştie cel mai bine de ce echipamente are nevoie Armata Română. De asemenea, libertatea cetăţenilor este un alt deziderat al guvernării liberale. Ne dorim ca cetăţenii să fie mult mai liberi în raport cu instituţiile statului, fie că discutăm de instituţii din domeniul Fiscal, din Educaţie sau Sănătate. Trebuie să transmitem clar ideea că românii au un stat şi nu că Statul deţine nişte cetăţeni. Asta înseamnă instituţii care să lucreze pentru cetăţean.

Cea de a treia preocupare este să creştem în mod sustenabil şi realist veniturile românilor, atât ale celor care lucrează în mediul privat cât şi ale celor care lucrează în sistemul public, în corelare cu dezvoltarea economică, cu un mediu concurenţial sănătos, cu creşterea productivităţii muncii. Vrem ca românii care muncesc, atât la stat cât şi în privat, să o ducă din ce în ce mai bine, aici, în România, şi să punem astfel punct exodului din ultimii ani", a mai declarat Bogdan Huţucă.

Candidatul PNL, Klaus Iohannis, s-a clasat pe primul loc în judeţul Constanţa, cu 40,17%, iar Viorica Dăncilă pe locul doi, cu 20,16%, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) din cele 556 de secţii de votare.

Conform sursei citate, pe locul trei s-a clasat candidatul Alianţei USR PLUS, Dan Barna, cu 15,81%.

În ceea ce priveşte situaţia la nivelul municipiului reşedinţă, după preluarea proceselor verbale din cele 210 de votare a rezultat că pe primul loc s-a clasat Klaus Iohannis cu 37,51%, urmat de Dan Barna cu 19,85%, iar Viorica Dăncilă ocupă locul al treilea, cu 17,27%.

Totodată, candidatul independent Mircea Diaconu a obţinut 10,80%, iar candidatul PMP, Theodor Paleologu, a primit 7,53% dintre voturile valabil exprimate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.