Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul care chiar aruncă în aer pensiile speciale din MAI și MApN: Condamnații penal vor rămâne fără

pensii militare

Deputatul Andrei Lupu a depus, luni, propunere legislativă de modificare a Legii pensiilor militare de stat prin care sunt eliminate pensiile de serviciu pentru militarii, polițiștii, jandarmii și funcționarii publici cu statut special condamnați penal pentru infracțiuni de corupție sau de serviciu.

Deputatul spune că e imoral ca un condamnat penal să ia pensie specială

„Este imoral să acorzi beneficii unor persoane care încalcă legea, iar situația devine cu cu atât mai gravă dacă aceste persoane sunt angajate ca să apere legea. În ultimii ani ni s-a explicat că anumite profesii implică riscuri enorme și că persoanele care lucrează în astfel de profesii ar trebui să iasă mai repede la pensie și să primească sume considerabile mai mari decât concetățenii lor. Un caz special este cel al instituțiile de forță ale statului, care în teorie ar trebuie să lucreze pentru a genera siguranță și încredere pentru cetățenii României. Îmi este imposibil să mai înțeleg despre ce încredere discutăm atunci când oamenii de rând văd că tocmai cei care trebuie să asigure respectarea legii și ordinea publică ajung să fie condamnați penal, iar după executarea pedepsei, primesc aceleași pensii crescute. Nu zice nimeni să nu respectăm militarii și polițiștii de bună-credință, care își fac datoria legal, dar orice încălcări ale legii trebuie să fie sancționate dur și imediat pentru că sesizarea iemdiată a unei situații imorale este gestul de care societatea are nevoie pentru a avea încredere în statul român”, a declarat deputatul Andrei Lupu, deputat Reper.

Potrivit comunicatului, care citează date ale Direcției Generale Anticorupție din cadrul M.A.I, doar în anul 2021 peste 176 de lucrători ai M.A.I. au primit calitatea de suspect.

„În 2022, numărul lucrătorilor M.A.I. declarați suspecți a crescut la 189. Cel mai recent, pe 29 ianuarie 2024, șase polițiști de frontieră au fost condamnați definitiv pentru luare de mită în formă continuată. De asemenea, trebuie amintit că Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor, precum și Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cuprind deja dispoziții similare, fiind eliminat dreptul la pensie de serviciu pentru membrii Parlamentului sau magistrații care au fost condamnați definitiv a unor infracțiuni de corupție sau de serviciu”, se menționează în finalul comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.