Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Dumitru Focșa (ex-AUR) și-a anunțat în plen afilierea la un partid neparlamentar

racolari

Deputatul Dumitru Focșa, exclus din AUR după scandalul conjugal în care a fost implicat, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, că se afiliează unui partid nou apărut pe scena politică.

  • „Informez colegii că începând cu data de 1 martie sunt afiliat unui partid nou de pe scena politică, Uniunea Națiunii Române”, a declarat Focșa.

Dumitru Focșa va ocupa funcţia de Secretar General al UNR și va promova, va iniţia şi susţine iniţiativele legislative ale Uniunii Naţiunii Române în Parlament.

Doctrină naţionalistă moderată patriotică

Avocatul Sorin Sabău din municipiul Reghin anunţat pe 5 mai 2021 înscrierea în registrul partidelor politice a partidului UNR, cu orientare de centru-dreapta şi o doctrină naţionalistă moderată patriotică.

„Este un partid de întindere naţională, cu o organizare total nouă, este original, un partid de centru-dreapta, cu o doctrină naţionalistă moderată patriotică, un patriotism în context european, fiindcă aşa se numeşte Uniunea Naţiunii Române (UNR) în ideea că va fi Uniunea Naţiunilor Europene", a declarat, pentru Agerpres, co-fondatorul UNR, Sorin Sabău.

Potrivit acestuia, UNR doreşte ca patriotismul pe care îl promovează să se manifeste în sensul dezvoltării economico-sociale a ţării şi eliminarea diferenţelor economice dintre Estul şi Vestul Europei, în perspectiva unei structuri statale unitare europene.

"În acest partid vorbim şi despre economia naţională şi dezvoltarea estului în contextul UE şi eliminarea diferenţelor între Est şi Vest, pentru ca schimburile culturale dintre Est şi Vest să se manifeste normal, ca un stat european. În doctrină am prevăzut o modificare a Constituţiei în viitor, în aşa fel încât să nu mai avem republica parlamentară, ci să devenim un stat european, preşedintele statului să devină un guvernator al statului, cu altă denumire, iar statele membre ale Europei să aibă propriul preşedinte. Văzând că e o mare dezvoltare în zona China, India, Europa trebuie să se unească într-un stat sau o uniune de state, în care să predomine o economie concurenţială, dar să funcţioneze în Est la fel ca în Vest", a arătat Sorin Sabău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.