Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Marius Bodea, lider PNL Iaşi: 'Guvernul Dăncilă trebuie să plece şi pentru că a blocat proiectul autostrăzii Moldova-Transilvania'

marius bodea

Şeful organizaţiei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea, susţine că unul dintre argumentele moţiunii de cenzură este ”bătaia de joc” a Guvernului PSD privind construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, adăugând că acest guvern trebuie să plece, anunță news.ro.

Citește și: Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului! Solicitare de ultim moment către Viorica Dăncilă .

Liberalul ieşean afirmă că proiectul este blocat, iar din acest motiv actualul Guvern trebuie înlăturat, întrucât este incapabil să demareze o investiţie vitală pentru dezvoltarea Moldovei.

"Unul dintre argumentele moţiunii este tocmai această bătaie de joc cu privire la proiectul autostrăzii Moldova-Transilvania. În acest moment, realizarea documentaţiilor, dar şi licitaţiile pentru cele trei tronsoane de autostradă (Târgu Mureş - Ditrău, Ditrău - Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ - Ungheni) sunt suspendate. Dacă parlamentarii de la Iaşi care susţin actualul Guvern mai au o brumă de preocupare pentru Iaşi, să condiţioneze sprijinul pentru cabinetul Dăncilă de asumări ferme, clare, concrete cu privire la deblocarea proiectului şi acordarea de finanţare”, a declarat luni, într-un comunicat de presă, liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea.

El adaugă că legea autotrăzii Iaşi-Târgu Mureş a fost votată în urmă cu un an în Parlament, însă ”reaua-voinţă şi incompetenţa miniştrilor Transporturilor şi prim-ministrului Dăncilă au dus la o situaţie absurdă, ca o lege cu termene şi responsabilităţi trasate clar să fie considerată facultativă”.

Citește și: Olguța Vasilescu îl laudă pe ministrul preferat de Liviu Dragnea: ‘Urmează să lanseze luna aceasta’

Pe de altă parte, deputatul liberal de Iaşi Marius Bodea consideră că implicarea asociaţiilor civice care militează pentru autostradă este benefică, adăugând că această presiune trebuie menţinută.

El susţine că este convins că moţiunea de cenzură va trece în Parlament şi că viitorul ministru al Transporturilor va avea ca ”obiectiv prioritar” construirea acestei autostrăzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.