Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Matei Dobrovie: 'Guvernul României nu trebuie să accepte discriminarea românilor din Austria'

matei dobrovie

Guvernul de la Viena a decis reducerea alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai cetățenilor UE care lucrează în Austria, o măsură catalogată drept 'discriminatorie' susține deputatul Matei Dobrovie într-un comunicat de presă, 'care încalcă fundamentele UE'. El solicită Ministrului Muncii să ridice această problemă în cadrul Consiliului EPSCO.

”Având în vedere că românii și ceilalți cetățeni UE muncesc și plătesc taxe în Austria, ca și cetățenii austrieci, chiar dacă au copiii și familiile în România, ei ar trebui să primească alocații la fel de mari. Prestațiile sociale trebuie să fie egale pentru aceeași muncă depusă. Libertăţile fundamentale pe care s-a construit UE, printre care dreptul persoanelor din orice stat membru de a lucra într-o altă ţară din UE, fiind tratate la fel ca şi cetăţenii acesteia, trebuie respectate. Solicit Ministrului Muncii Marius Budăi să ridice această problemă în cadrul Formațiunii Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori (EPSCO) a Consiliului”, a declarat deputatul PNL Matei Dobrovie, membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Parlamentarul a mai afirmat că președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă ar fi trebuit să abordeze această problemă în întâlnirile bilaterale avute cu cancelarul austriac Sebastian Kurz în luna decembrie la București.

Citește și: Executivul întârzie cu adoptarea bugetului, un senator liberal aruncă bomba: ANAF va deveni 'miliție economică; Guvernul a intrat în 2019 cu deficit de 5%

În opinia sa, ”aprecierea pentru buna integrare a comunității românești în Austria, a doua cea mai mare comunitate de cetățeni europeni din această țară, care contribuie activ la dezvoltarea societății austriece” nu este suficientă, ci este nevoie ca autoritățile din țara noastră să vegheze ca românii să nu fie tratați ca cetățeni europeni de rangul doi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.