Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PMP, Doru Coliu, anunț pe Facebook: 'MAE va cere ministerelor de resort din alte state numărul românilor din străinătate'

Facebook.com
doru coliu deputat pmp

Doru Coliu a anunțat, joi pe Facebook, că printre amendamentele propuse de PMP și adoptate și Comisia pentru codul electoral se numără unul care va impune MAE să ceară fiecărui minister de resort, înaintea datei alegerilor, numărul românilor cu domiciliul sau reședința în străinătate, informează MEDIAFAX.

„Dezbaterile în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală privind votul din diaspora au continuat și astăzi, finalizându-se cu un proiect de lege care va merge spre dezbatere la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților și ale Senatului, urmând votul în plen. Au fost dezbătute Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, Legea nr. 288/2015 privind votul prin corespondenţă și Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente”, a scris deputatul PMP Doru Coliu, joi, pe Facebook.

Citește și: EXCLUSIV ‘Spirala’ USR-PLUS-LGBT-Rezist. Finanțatorul din umbră

„PMP a purtat o victorie uriașă în ceea ce privește acceptarea majorității amendamentelor depuse care, de altfel, se regăsesc și în alte proiecte de legi aflate deja în dezbatere în Parlamentul României. Printre propunerile PMP care au fost acceptate astăzi (joi - n.r.) se află un amendament foarte important care va impune Ministerului Afacerilor Externe să ceara înainte de data alegerilor ministerului de resort din fiecare stat, numărul cetățenilor români care își au domiciliul, reședința sau altă formă de înregistrare în statul respectiv”, a completat deputatul PMP de Diaspora.

Tot partidul condus de Eugen Tomac a solicitat în Comisie și a fost adoptat amendamentul potrivit căruia votul anticipat se va desfășura pe parcursul a trei zile, în străinătate.

Citește și: Silviu Mănăstire anunță echipa pe care și-a făcut-o azi-noapte Viorica Dăncilă: ‘O să fie scandal!’

„De asemenea PMP a solicitat și amendamentul a fost acceptat ca în ziua alegerilor, un reprezentant al secției de votare să constate numărul cetățenilor români aflați la coadă în fața secțiilor de vot și, în funcție de acesta să prelungească ora alegerilor până la ora 24. Tot o propunere a PMP acceptată astăzi (joi - n.r.) este și votul anticipat de 3 zile și votul prin corespondență”, a conchis Coliu.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru eleborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis ca votul în Diaspora să aibă loc pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă și duminică.

Citește și: Radu Banciu iese din nou la rampă! Acesta nici nu e un partid, e un apendice al frustrărilor .

Forul legislativ a mai aprobat, joi, un articol care prevede că alegătorii români din Diaspora ,care se vor afla la rând sau în secția de vot la ora 21.00, când se închid secțiilor, să își poată exercita dreptul la vot.

Totodată, în cazul în care numărul membrilor Biroului electoral al unei secții de votare din străinătate este insuficient, atunci poate fi suplimentat cu personalul ambasadei sau cu români cu domiciliul în străinătate.

Propunerea legislativă ar urma să fie votată de Senat lunea viitoare și de Camera Deputaților miercurea viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.