Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PNL Maramureş, Viorica Cherecheş: 'Ministrul Sănătăţii tratează problemele din sistemul sanitar cu superficialitate, umilinţe şi controale'

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Deputatul PNL Maramureş, Viorica Cherecheş, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, tratează problemele din sistemul sanitar cu superficialitate, umilinţe şi controale, iar guvernanţilor le este greu să înţeleagă că sănătatea pacienţilor şi educaţia copiilor trebuie să fie priorităţi naţionale care definesc poporul român, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Important! Toți clienții RCS&RDS sunt vizați! Ce modificări vor apărea de azi, 10 ianuarie

"La doi ani de guvernare, Ministerul Sănătăţii nu are o ierarhizare clară a problemelor din sistemul sanitar şi îi lipseşte viziunea principală a Programului Guvernului în domeniul Sănătăţii. Indicii pe anul 2017 din Indexul European al Consumatorului de Sănătate arată că 'România are probleme grave în gestionarea întregului sector public de sănătate'(...) Ministrul Sănătăţii tratează problemele din sistemul sanitar cu superficialitate, umilinţe şi controale, iar guvernanţilor le este greu să înţeleagă că sănătatea pacienţilor şi educaţia copiilor trebuie să fie priorităţi naţionale care definesc poporul român", a spus Viorica Cherecheş, care este medic de profesie şi a fost o perioadă manager la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din municipiul Baia Mare.

Parlamentarul liberal a subliniat că numeroasele acte normative emise de Guvern nu contribuie la îmbunătăţirea serviciilor medicale acordate pacienţilor.

"Sistemul sanitar este un mecanism foarte complex, cu multe părţi implicate, iar o reformă se poate face doar prin consens la nivelul clasei politice. Înşiruirea de acte normative elaborate de minister, mii de ordine şi hotărâri de guvern, nu reprezintă soluţii pentru creşterea calităţii serviciilor medicale acordate pacienţilor (...) Se lucrează haotic, vizite în spitale mediatizate în mass-media, controale încrucişate fără finalitate, nou-născuţi infectaţi în spitale, decese la copii, pacienţi arşi trimişi la tratament în străinătate, medicamente şi vaccinuri care lipsesc pentru care se activează mecanismele internaţionale de protecţie civilă, generând panică şi neîncredere în rândul bolnavilor", a declarat Viorica Cherecheş.

De asemenea, deputatul PNL a adăugat că Ministerul Sănătăţii promovează politici de sănătate lipsite de coerenţă şi fără a avea o finalitate.

"Politicile de sănătate promovate de Ministerul Sănătăţii prin actualul ministru sunt multe, dar fără aplicabilitate, coerenţă şi finalitate. Improvizaţiile din Sănătate ne fac vulnerabili, fără credibilitate, ignorând sute de studii şi cercetări medicale, fără a cunoaşte importanţa şi complexitatea lor. Ministrul Sănătăţii ignoră să colaboreze cu specialiştii sau chiar elitele medicale româneşti şi se bazează doar pe controale, comitete, comisii şi rapoarte fără finalitate (...) Inconsecvenţa de care dă dovadă arată că nu există o strategie punctuală pentru soluţionarea problemelor din ce în ce mai acute pe care le are sănătatea din România. Umilirea şi defăimarea medicilor, cea mai recentă practică a ministrului Sănătăţii, căutarea personalului medical şi a medicilor şpăgari în spitalele din România printr-un alt plan de măsuri este o politică degradantă, înjositoare şi nedemnă pentru actualul guvern", a spus Viorica Cherecheş.

Deputatul PNL a mai susţinut că preluarea preşedinţiei Consiliului UE pe domeniul sănătăţii ar putea fi una dificil de gestionat de către ministrul Pintea.

"Ministerul Sănătăţii nu este capabil să gestioneze eficient problemele din sistemul naţional de sănătate, iar preluarea preşedinţiei Consiliului UE în domeniul Sănătăţii va fi o sarcină mult prea dificil de îndeplinit. Ministrul nu va putea dispune nici controale şi nici înfiinţarea unor comisii pentru a trage de timp în speranţa rezolvării de la sine a problemelor din sistemul sanitar. Cetăţenii europeni îşi cunosc drepturile şi vor să beneficieze de servicii de sănătate performante", a concluzionat Viorica Cherecheş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.