Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Cristina-Elena Dinu: Susțin protestul salariaților DGASPC Giurgiu, neplătiți de două luni

Facebook
Cristina Elena Dinu

Deputatul PSD Cristina-Elena DINU, transmite, într-un comunicat de presă, susținerea pentru protestul salariaților DGASPC Giurgiu, neplătiți de două luni.

Citește și: Experiența primilor turiști români în Grecia: 'Nu ne-au luat temperatura, absolut nimic!'

„Sunt în asentimentul salariaților DGASPC Giurgiu și susțin protestul organizat ieri de aceștia, deoarece situația lor este inacceptabilă și inadmisibilă într-o țară europeană așa cum este România.

Consider că cei 1.000 de asistenți sociali care nu și-au primit salariile de două luni au perfectă dreptate în a-și cere drepturile. Problema a rămas nerezolvată din vina exclusivă a guvernului, care nu a returnat până acum sumele cheltuite de Consiliul Județean Giurgiu pentru combaterea pandemiei. De altfel, conducerea CJ Giurgiu a făcut aproape zilnic, de două luni încoace, demersuri pentru plata angajaților DGASPC, însă reprezentanții guvernamentali sunt ocupați de cu totul alte aspecte, precum deschiderea sălilor de jocuri de noroc și a altor unități unde liberalii sunt direct interesați.

Vreau să-i întreb pe conducătorii Guvernului, pe Iohannis, Orban și Cîțu, dacă și-au primit salariile în ultimele două luni, după munca depusă zi și noapte „în slujba poporului”?

Dacă ei și-au primit banii, atunci și salariații DGASPC Giurgiu trebuie să-i primească, mai ales că marea majoritate a acestora sunt întreținători ai familiilor și pur și simplu nu mai au bani să trăiască!

Situația economică a angajaților și familiilor acestora este dramatică. Au rate neachitate la bănci, utilități neplătite, își iau mâncare pe datorie, iar o mare parte sunt familii monoparentale, cu un singur venit, inexistent de două luni! În aceeași ipostază sunt și persoanele instituționalizate din subordinea DGASPC Giurgiu, copii, bolnavi, persoane vârstnice.

Lăudabil este faptul că salariații instituției nu au lipsit nicio zi de la locul de muncă, chiar dacă nu și-au primit banii, activitățile nefiind afectate.

Reiterez rugămintea adresată Guvernului de a adopta în regim de urgență un act normativ care să rezolve situația de la DGASPC Giurgiu și a debloca plata salariilor, deoarece, în caz contrar, am putea asista la evenimente nedorit”, se arată într-un comunicat de presă al social-democratei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.