Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra: 'Ludovic Orban se joacă de-a alba-neagra cu salariul minim'

Camera Deputatilor
Horia Nasra

Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra l-a acuzat pe premierul Ludovic Orban că se joacă de-a alba-neagra cu salariul minim. Acesta crede că strategii PNL încearcă să acopere, prin anunțul de creștere a salariului, deficitul de imagine provocat prin neparticiparea președintelui la o dezbatere cu Dăncilă, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Teodorovici îi cere demisia lui Cîțu de la ministerul de Finanțe:’A sabotat cursul de schimb’

Horia Nasra a declarat, marți, că premierul Victor Orban se joacă cu cifrele și de-a alba-neagra cu salariul minim.

„Prin anunțul lui Ludovic Orban, cu privire la posibila creștere a salariului minim cu 7,2%, strategii PNL probabil încearcă să acopere deficitul de imagine provocat de fuga președintelui Iohannis de acea dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă. Orban se joacă cu cifrele și de-a alba-neagra cu salariul minim. Nu știm dacă s-a referit la brut sau net, așa cum nu știm când a fost serios: când anunța apocalipsa economică în urma creșterii salariului minim de către Guvernul PSD sau acum, în campania electorală, când în disperare de cauză anunță creșteri salariale?”, a spus Nasra.

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul vrea să adopte o hotărâre pentru majorarea salariului minim brut pe țară până la sfârșitul acestei luni. Premierul a precizat că nu poate fi vorba de mai multe variante de salariu minim în funcție de studii.

Citește și: Dan Barna trece la atac: ‘Are un tupeu special. Îl sfătuiesc să rămână în barca lui’

„Vom veni cu analiza noastră și evident cu niște propuneri între marje referitor la creșterea salariului minim. Evident trebuie să ținem cont de factori obiectivi și anume indicele de creștere a productivității, de creștere a salariului mediu brut, de rata infației dar în acelați timp trebuie să ținem cont și de impactul pe care poate să-l aibă creșterea salariului minim asupra profitabilității companiilor în mai multe ramuri în care sunt mulți angajați pe salariul minim, astfel încât creșterea salariului cu forța de muncă să nu afecteze profitabilitatea în ramurile respective. (...) Până la sfârșitul lunii vrem să dăm hotărârea de Guvern referitoare la salariul minim", a declarat, luni, Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.