Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Dr. Cristina-Elena Dinu, cu prilejul Zilei Mondiale a Pământului: 'Să avem grijă de natură ca de propria casă!'

Facebook
Cristina Elena Dinu

Întreaga lume sărbătorește astăzi, 22 aprilie, Ziua Planetei Pământ, dar şi Ziua Internaţională a Mamei-Pământ, ambele inițiate de către ONU.

Aniversată pentru prima dată în 1970, Ziua Plantei Pământ a fost iniţiată de senatorul american Gaylord Nelson şi celebrată, iniţial, doar pe teritoriul SUA, dar după 1990, datorită eforturilor depuse de activistul Denis Hayes, Ziua Planetei Pământ a început să fie organizată la nivel internaţional, în peste 140 de ţări.

În acest an, sărbătorirea mondială a Zilei Pământului este marcată de lupta cu pandemia coronavirusului, noua viață impunând luarea unor măsuri substanțiale de salvare atât a sănătății oamenilor, cât și a planetei.

Este extrem de important ca, în această perioadă dificilă pentru noi toți, să conștientizăm și să tratăm cu mai multă seriozitate anumite aspecte poate marginalizate până acum, unul dintre acestea fiind protejarea mediului înconjurător și a sănătății pământului.

Citește și: Probleme pentru PNL: Scăderea în sondaje, dezbătură în şedinţa BPN (surse)

Pe fondul amenințărilor constante la adresa naturii înconjurătoare pe plan mondial, precum deversările de petrol și poluarea râurilor și a aerului, precum și a schimbărilor climatice din ce în ce mai vizibile, Ziua Pământului trebuie să fie un prilej extraordinare de reflexie pentru toată omenirea. Este vital să găsim soluții pentru reconsiderarea sistemelor de susținere a vieții și sănătății tuturor, pentru viitorul umanității, astfel încât capacitatea de menținere a stării locuibile să fie cât mai îndelungată și în condiții optime pentru oameni.

Evident, situația de izolare în care foarte mulți locuitori ai lumii se află de aproape două luni, a avut un efect pozitiv asupra mediului, prin reducerea esențială a poluării.

Din această perspectivă, sunt convinsă că așa cum am fost întrucâtva obligați să ne comportăm ecologic, prin statul în casă și reducerea la maximum a deplasărilor, condiții în care planeta a devenit involuntar mai curată, la fel ne vom putea comporta și după ce vom ieși cu bine și sănătoși din această perioadă dificilă.

Sănătatea pământului reprezintă sănătatea oamenilor și vă îndemn pe toți să avem grijă de natură ca de propria noastră casă!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.