Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: 'PSD a votat creșterea valorii tichetelor de masă'

arhiva personala
Elena Dinu

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, susține că la inițiativa și cu sprijinul decisiv al parlamentarilor PSD, valoarea tichetelor de masă va crește cu 33%, de la 15 la 20 de lei.

''La inițiativa și cu sprijinul decisiv al parlamentarilor PSD, valoarea tichetelor de masă va crește cu 33%, de la 15 la 20 de lei. În acest fel, reușim și în Opoziție fiind să satisfacem doleanțele salariaților și să contribuim astfel la asigurarea unor condiții cât mai bune de muncă și de viață.

Decizia majorării valorii tichetelor de masă, adoptată cu unanimitate de voturi în Camera Deputaților ca for decizional, le va aduce românilor un plus de venituri, într-o perioadă în care PNL nu doar că blochează majorările de salarii și de pensii și majorarea alocațiilor pentru copii dar, prin măsurile promovate, dă frâu liber creșterilor de prețuri la utilități și alimentează inflația.

Citește și: Accident înfiorător - O femeie a murit, după ce a fost prinsă sub tramvai

Inițiativa PSD, de a majora valoarea tichetelor de masă, corectează  decalajul față de prețurile reale ale mâncării, deoarece valoarea medie a unei mese de prânz a fost calculată de specialiști la 21,4 lei. Chiar și cu această majorare, România rămâne cu una dintre cele  mai mici valori ale tichetelor de masă din Europa – 3,21 euro, față de 6 euro în Grecia, 7,6 euro în Portugalia, 8 euro în Belgia sau 11 euro în Spania.

Majorarea valorii tichetului de masă are certe beneficii economice. Astfel, fiecare leu cheltuit pe tichete de masă aduce încasări bugetare de 40 de bani. În consecință, creșterea la 20 de lei a valorii tichetelor de masă va aduce venituri suplimentare la buget.

Majorarea valorii tichetelor de masă înseamnă și cifre de afaceri mai mari pentru comercianți, magazine alimentare, cantine și restaurante. De asemenea, această măsură va contribui și la menținerea locurilor de muncă ale românilor, precum și la creșterea contribuțiilor, taxelor și impozitelor încasate de stat.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.