Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: 'PSD, exemplu de bune practici privind dreptatea și justiția socială'

arhiva personala
Elena Dinu

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, a precizat, într-un comunicat de presă, că, în ultimii trei ani, guvernarea PSD a reușit să reducă inegalitățile existente în societatea noastră, atât prin majorarea salariilor și pensiilor, cât și prin încurajarea tinerelor familii și a celor cu venituri reduse, precum și prin stimularea investitorilor autohtoni. Dinu a adăugat că soluţia susţinută de PSD a fost aceea de a întări instituţiile statului, de a aduce bunăstare oamenilor, de a instaura corectitudinea şi bunul-simţ.

„La inițiativa ONU, în 20 februarie se marchează anual Ziua Mondială a Dreptăţii Sociale, prilej și pentru societatea românească să conștientizeze importanța diminuării inechităților existente în toate sferele vieții sociale, economice și publice. Conform declaraţiei de la Copenhaga, cei trei piloni importanţi ai dreptății sociale sunt eradicarea sărăciei, oportunităţi de angajare pentru toţi şi integrarea socială. Extrem de important este însă modul în care aceştia se împletesc reciproc pentru atingerea scopului de realizare a dreptăţii sociale.

În ultimii trei ani, guvernarea PSD a reușit să reducă inegalitățile existente în societatea noastră, atât prin majorarea salariilor și pensiilor, cât și prin încurajarea tinerelor familii și a celor cu venituri reduse, precum și prin stimularea investitorilor autohtoni. Soluţia susţinută de PSD a fost aceea de a întări instituţiile statului, de a aduce bunăstare oamenilor, de a instaura corectitudinea şi bunul-simţ. O Românie puternică trebuie să aibă ca scop relansarea economiei şi susţinerea clasei de mijloc, înseamnă dreptate socială şi sprijin pentru români, înseamnă instituţii corecte şi drepte, înseamnă un stat puternic, cu şanse reale într-o lume în permanentă schimbare”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului PSD Girgiu, Cristina Elena Dinu.

Citește și: USR prezintă 'lista transferurilor' de primari și parlamentari ex-PSD la PNL în prag de alegeri: 'Încearcă să-i păcălească iar pe români?'

Social-democrata a adăugat că programul de Guvernare al PSD a ţinut cont de o serie de factori care influențează premisele evoluţiei României pentru următorii ani.

„Este vorba despre situaţia economică dificilă din Uniunea Europeană - cel mai important partener comercial al nostru -, aşteptările populaţiei, angajamentele asumate de România în faţa partenerilor săi europeni şi euroatlantici, precum şi despre realitatea economică şi socială din ţară. Toate acestea au impus o abordare responsabilă a actului de guvernare derulat de PSD, care a servit evident intereselor imediate ale cetăţenilor, dar şi realizării obiectivelor pe termen mediu şi lung ale societăţii româneşti.

PSD a urmărit în mod direct rezolvarea dezechilibrelor sociale, a problemelor reale ale populaţiei, concomitent cu susținerea puternică a mediului economic. Am realizat un echilibru corect între consolidarea fiscală sustenabilă şi relansarea economică, între domeniul economic şi cel social, între nevoia unui stat puternic şi reducerea risipei din banul public. În acest sens, a fost promovat un set coerent de politici și programe macroeconomice, menite să susţină mediul de afaceri, să refacă atractivitatea investiţională a României, să conducă la crearea de noi locuri de muncă şi să ofere o creștere favorabilă nivelului de trai al populaţiei.

În concluzie, exemplul de bune practici al PSD în ceea ce privește dreptatea și justiția socială a fost unul extrem de benefic, reducându-se exponențial decalajele sociale din România”, a conchis deputat PSD Cristina-Elena DINU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.