Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD de Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: 'PSD votează legea prin care părinții își pot lua zile libere de la locul de muncă pentru a sta acasă cu copiii'

arhiva personala
Elena Dinu

Deputații PSD vor vota, joi,  în procedură de urgență, o lege potrivit căreia părinții își pot lua zile libere de la locul de muncă pentru a sta acasă cu copiii, în situația închiderii temporare a școlilor, a anunțat Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decise de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.

Potrivit proiectului de act normativ, adoptat deja de Senat, zilele libere se vor acorda unuia dintre părinții copiilor cu vârsta de până la 12 ani, precum și a copiilor cu dizabilități, pentru supravegherea copiilor în cazul închiderii școlilor”, se arată într-un comunicat de presă al Cristinei Dinu.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel SPULBERĂ mitul spirtului: 'NU dezinfectează, iar vitamina C nu te salvează de coronavirus'

Deputata a adăugat că parlamentarii social democrați au depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator să se deconteze din taxele și impozitele colectate de stat de la firme.

„Promovarea acestui proiect de lege pe ordinea de zi a ședinței plenului Camerei Deputaților de joi este un nou exemplu elocvent de responsabilitate politică a PSD, pentru ca România să aibă cât mai puțin de suferit din cauza epidemiei coronavirusului. În prezent, având în vedere închiderea unităților de învățământ din țară până în data de 22 martie a.c., votarea acestei legi se impune cu celeritate, pentru ca părinții copiilor să poată să își rezolve problemele legate de ținerea acasă a elevilor”, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.