Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Radu Cristescu: Premierul Ciucă, la un pas de a semna un act de trădare națională marca UDMR!

captura Antena 3
Radu Cristescu

Premierul Ciucă la un pas de a semna un act de trădare națională marca UDMR, acuză deputatul PSD Radu Cristescu, care spune că mari proiecte de infrastructură ale României ar putea fi blocate de guvern, printr-o OUG.

"Este vorba de modificările aduse ordonanței 57/2007, una dintre cele mai criminale ordonanțe din istoria guvernelor postdecembriste care pur și simplu a blocat ani întregi majoritatea proiectelor de infrastructura mare ( autostrăzi, hidrocentrale).

În anul 2007 România devine membră UE. Iar în același an, guvernul de atunci, însușindu-și obligațiile ce i reveneau pe baza acestui statut, desemnează rețeaua Naționala a Ariilor Naturale Protejate din România.

O rețea întinsă ce cuprinde

23% din teritoriul țării, adică aproape un sfert din România!

Cu aceeași ocazie, prin OUG 57/2007, guvernul atribuie administrarea Ariilor Naturale unor ONG uri, fapt unic in Europa, dar și in restul statelor.

Un an mai târziu Banca Mondiala atrage atenția României că se impune înființarea unei Agenții a Ariilor Naturale Protejate.

Guvernul se conformează și printr-un HG înființează aceasta agenție pe care o desființează doua luni mai târziu(de ce?), administrarea ariilor naturale rămânând in custodia diferitelor entități private precum Organizatii non-guvernamentale , societăți comerciale, un fel de CUSTOZI, care prin rolul primit s au substituit instituțiilor statului.

Mai grav este ca au emis avize in cadrul procedurilor de evaluare de mediu in locul autorităților Statului, încasând in acest mod taxe și tarife, blocând in același timp proiecte de infrastructură mare( ex Autostrada Lugoj - Deva blocată pe motiv de lilieci, dar de fapt nu erau. Un asemenea ONG a cerut 200 milioane de euro pentru construirea unei peșteri artificiale).

Dar ceea ce este și mai Grav este ca aceste Arii protejate s-au pus, amplasat exact pe locul obiectivelor strategice, miniștrii mediului la acea data fiind UDMR iștii Laszlo Borbely si Korodi Attila.

Abia în anul 2018 se aproba ordonanța nr 75/2018 care reglementează administrarea ariilor protejate prin Agenția Naturala Pentru Arii Protejate, urmând ca administrare să se facă unitar prin aceasta instituție, astfel ONG urile( CUSTOZII ) fiind eliminate !

Se pare ca acum istoria se repeta și criminalii ajung din nou la locul faptei. Este vorba de ministrul mediului Tanczos Barna și secretarul de stat Szep Robert, ambii de la UDMR, care au inițiat un proiect de OUG care sa modifice ordonanța 57/2007 și să introducă ONG urile (CUSTOZII) din nou in Administrarea Ariilor

Protejate. De ce ? Tocmai pentru blocarea proiectelor de infrastructură mare !

In acest caz, acest partid care face tot posibilul sa frâneze dezvoltarea României, UDMR, l-au mințit si dezinformat pe premierul României Nicolae Ciucă, că dacă nu semneaza ordonanța, România intra in infringement, ceea ce este Fals ! Comisia Europeană a cerut doar modificarea unor specii din anexa. Ei se folosesc de aceasta cerință modificând OUG astfel încât sa aducă aceste ONG uri înapoi și să blocheze din nou proiecte importante pentru România!

Un exemplu este Hidrocentrala de la Răstolița realizată in proporție de 98%, dar blocată de ONG ul unguresc Milbus.

Pur și simplu această OUG reprezinta un act se sabotaj din partea UDMR , că de trădare de țară nu poate fi vorba deoarece ei nu reprezintă interesele României ! Dar la Ciucă, da !

PS. Vedeți închiderea acuma câteva zile a Carierei Roșia de către un ONG așa zis ecologist !

Ca de obicei Serviciile de Informații dorm in bocanci!", scrie Cristescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.