Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul USR Bogdan Rodeanu: PSD a prelungit mandatele aleşilor locali și şi-a dat dreptul de a stabili data alegerilor

usr uniunea salvati romania

Deputatul USR Bogdan Rodeanu a declarat, luni, că PSD a prelungit mandatele aleşilor locali până când şi-a dat dreptul de a stabili data alegerilor, după ce, timp de 30 de ani, doar Guvernul a decis data alegerilor, anunță MEDIAFAX.

„PSD a prelungit mandatele aleşilor locali până când şi-a dat dreptul de a stabili data alegerilor! A fost o dezbatere inutilă pentru a rezolva o problemă inutilă, creată de PSD. 30 de ani, doar Guvernul a decis data alegerilor. Nu a contat care partid era la guvernare şi care în opoziţie – stabilirea datei alegerilor era facută doar în Guvern. De data asta însă, PSD vrea ca Parlamentul să decidă data alegerilor. De ce? Pentru că nu mai sunt la guvernare. Însă în Parlament, PSD are majoritatea obţinută în 2016, cu programul mincinos al lui Liviu Dragnea, întărită şi cu numeroşi parlamentari care au dezertat din partidele de opoziţie. Aşa a lucrat PSD până acum. Au parazitat cu interesul de partid orice problemă a societăţii”, a declarat Bogdan Rodeanu.

Citește și: Marcel Ciolacu continuă atacul la adresa Guvernului: Și-au bătut joc cu cinism de oameni

El a reamintit și de „îmbunătățirea” legilor Justiției făcută de PSD: „Le-au îmbunătățit până le-au stricat”.

„Era nevoie de îmbunăţirea legilor Justiţiei? Le-au îmbunătăţit până le-au stricat de tot ca să-l scape pe Dragnea – şi nu numai! - de puşcarie. Era nevoie de îmbunătăţirea reglementărilor economice? Au bramburit toată economia. Era nevoie de îmbunăţirea condiţiilor de viaţă pentru pensionari? Le-au îmbunătăţit până au majorat ŞI pensiile speciale. Şi multe altele. Aşa s-a întâmplat şi astăzi: era nevoie de prelungirea mandatelor aleşilor locali pentru că alegerile locale au fost amânate din cauza pandemiei COVID 19 iar PSD a prelungit mandatele aleşilor locali până când şi-a dat dreptul de a stabili data alegerilor. Şi locale şi parlamentare. Toate aceste lucruri trebuie puse în ordinea normală. Şi aşa vom face, odată cu alegerile locale şi cele parlamentare, pentru ca deciziile administraţiei locale şi naţionale să fie luate în interesul şi beneficiul cetăţenilor, nu al partidului stat”, a conchis Rodeanu.

Camera Deputaților a aprobat, luni, proiectul de lege care prevede prelungirea mandatelor aleșilor locali până la data de 1 noiembrie. Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Citește și: Traian Băsescu, despre relaxarea restricțiilor: Nu aş fi renunţat la starea de urgenţă până la 15 iulie

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților cu 204 voturi „pentru”, trei ”împotrivă” și 66 de abțineri.

Raportul Comisiei juridice a fost de adoptare. În ședința comisiei, dar și în timpul dezbaterilor în plen, liberalii au depus un amendament potrivit căruia data alegerilor urma să fie decisă prin Hotărâre de Guvern, însă a fost respins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.