Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul USR care salută soluţia Comisiei Juridice privind abrogarea recursului compensatoriu - 'O veste bună'

stelian ion

Deputatul USR Stelian Ion consideră că adoptarea în Comisia juridică a proiectului de abrogare a recursului compensatoriu reprezintă o "veste bună", după trei ani de zile de atacuri susţinute împotriva Justiţiei, potrivit AGERPRES.

"Eu cred că cel mai important mesaj, după trei ani de zile de atacuri susţinute împotriva Justiţiei, de legi din acestea care au favorizat infractori, iată ne aflăm în faţa dumneavoastră şi cu veşti bune în sfârşit, pentru că astăzi este o zi foarte importantă - s-a dat un raport pozitiv pentru Legea de abrogare a recursului compensatoriu şi efortul a fost unul comun şi colegii din USR şi colegii din PNL am depus un efort susţinut în această direcţie şi iată că am reuşit în final să adoptăm un raport pozitiv", a declarat marţi Stelian Ion, după ce Comisia juridică a adoptat proiectul de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu, iniţiat de PNL şi USR şi amendat de Ministerul Justiţiei.

Stelian Ion a precizat că legea recursului compensatoriu este dezastruoasă şi nu toate efectele ei pot fi şterse.

"Efectele negative ale acestei legi sunt incontestabile, ele nu pot fi negate chiar dacă unii dintre promotorii acestei legi au încercat astăzi în comisie să ne prezinte aşa-zisele avantaje. Nu, din păcate ceea ce a fost pornit cu bune intenţii la un moment dat a fost denaturat în 2017 în Comisia juridică, condusă la acea dată de Eugen Nicolicea şi a ieşit această lege cu efectele dezastruoase. Nu toate efectele pot fi şterse din păcate. Legea, din momentul în care se va abroga, nu va mai produce acele efecte juridice, în sensul în care din ziua intrării în vigoare a legii de abrogare nu se vor mai calcula pe viitor acele beneficii de zile pentru deţinuţi. Cei însă care, în prezent, se află în penitenciar şi au fost deţinuţi în condiţii necorespunzătoare vor beneficia de aceste legi, ca efect produs de legea iniţială, pentru că nu se poate şterge absolut tot ce s-a întâmplat în trecut", a explicat deputatul USR.

El a adăugat că PSD nu şi-a asumat greşeala.

"Este o chestiune pe care, din păcate, PSD nu şi-a asumat-o aşa cum ar fi trebuit. Ar fi trebuit să recunoască în mod clar că a greşit, ar fi trebuit să spună că această lege a produs efecte dezastruoase şi să vină şi cu soluţii. Soluţiile nu au venit de la PSD, soluţii au venit în totalitate de la noi, de la USR şi de la PNL, şi lucrul ăsta va trebui finalizat cu un vot în Camera Deputaţilor, care sperăm să se dea chiar în şedinţa de mâine, este pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor proiectul acesta de abrogare recursului compensatoriu şi vom da mâine un vot pe acest proiect. Celelalte discuţii le vom purta în continuare şi cu Ministerul Justiţiei pentru a rezolva toate problemele pe care ni le-a lăsat PSD", a mai spus Stelian Ion.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, proiectul privind abrogarea recursului compensatoriu. Deputaţii din comisie au adoptat un amendament potrivit căruia vor beneficia de efectele recursului compensatoriu persoanele condamnate începând cu 24 iulie 2012 şi până la intrarea în vigoare a prezentei legi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.