Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu îi invită pe liberali să voteze proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor

usr

Deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, l-a invitat luni pe liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, să voteze proiectul propus de parlamentari Uniunii, încă din 2017, în vederea eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor.

"Domnule Florin Roman, dacă chiar reprezentaţi valorile PNL-ului, vă invit să votaţi proiectul depus de USR încă din 2017 pentru eliminarea pensiilor parlamentarilor. Dacă aţi fi luptat alături de noi, în aceşti trei ani de zile, ca proiectul să fie dezbătut şi votat, am fi economisit din bugetul României 54 de milioane de lei anual. Astăzi am fi putut avea o economie de 161 de milioane de lei, economie din care şi dumneavoastră aţi fi beneficiat din bugetul de stat, evitând astfel să continuaţi cu împrumuturile costisitoare. Aşa că reiau apelul făcut şi săptămâna trecută către colegii PNL să lase la o parte apucăturile PSD-iste pe care le au în ultimul timp şi să-şi respecte promisiunile făcute în ziua învestirii Guvenului Orban", a declarat Stanciu-Viziteu la Parlament, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

El spune că nu există credibilitate din partea unor lideri atunci când vorbesc despre eliminarea pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi, după ce au votat în favoarea codului administrativ propus de PSD, care prevedea pensii speciale pentru zeci de mii de primari, zeci de mii de viceprimari, sute de preşedinţi de consilii judeţene.

Reacţia sa vine după ce liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat luni că a depus la Parlament un proiect de lege privind abrogarea dispoziţiilor capitolului XI din Legea nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, prevederi referitoare la pensiile speciale, în acord cu observaţiile Curţii Constituţionale.

Capitolul XI din Legea 96/206 se referă la condiţiile în care deputaţii şi senatorii primesc indemnizaţia pentru limita de vârstă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.