Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deranj mare în PSD: Oamenii lui Dragnea, atacuri în rafală la Ponta şi la 'trădători'

Inquam Photos / Octav Ganea
sediu psd kiseleff

Liderii PSD au reacționat, joi, după ce mai mulți membri și-au dat demisia din partid, vicepreședintele PSD, Mihai Fifor, susținând că "dezertorii trădează votul cetățenilor", în timp ce Rovana Plumb spune că "nicio trădare nu ne va împiedica să ducem la îndeplinire programul de guvernare". Reacţii vin şi de la PSD Olt, PSD Gorj şi ministrul Intotero.

”Cei care au părăsit PSD, în speranța unui câștig politic efemer, trădează voturile cetățenilor! Este o lipsă crasă de onoare și de respect, atât față de cei care au votat PSD, cât și față de colegi. Acești trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica cu orice preț îndeplinirea programului de guvernare. Sper că acești oameni sunt conștienți că trădătorii nu sunt niciodată iertați, nici măcar de cei pentru care trădează. Odată ce au ales acest drum rușinos, nu mai există cale de întoarcere. Mai devreme sau mai târziu, vor fi penalizați tocmai de cei care acum le promit încredere.”, a spus vicepreședintele PSD, Mihai Fifor, într-un comunicat publicat pe Facebook.

Vezi şi: CE MÂNCĂM LA BIROU/ 3 idei sănătoase pentru prânzul la serviciu

La rândul său, președintele Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD), Rovana Plumb, spune că plecările din partid din ultima vreme nu vor afecta implementarea programului de guvernare.

”Trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD. Se înșală amarnic! Gestul lor lipsit de onoare ne dă motive în plus să rămânem uniți pentru a duce la îndeplinire cel mai ambițios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii! Acești dezertori trebuie să fie conștienți că sunt folosiți ca niște simple instrumente în lupta de a suprima guvernarea PSD. În momentul în care își vor fi îndeplinit scopul, vor fi înlăturați!”, transmis Rovana Plumb.

De asemenea, un alt vicepreședinte PSD, Natalia Intotero, anunță că PSD va merge până la capăt cu guvernarea.

Decizia celor care au preferat să părăsească PSD pentru a se alătura celor care ne sunt adversari și care au atacat neîncetat partidul nostru este un gest lipsit de onoare în primul rând față de cetățenii României care au creditat într-o proporție covârșitoare programul nostru de guvernare. De asemenea, este un gest lipsit de onoare față de colegii de partid, cei care contribuie zi de zi, în diferitele domenii de activitate să aplice programul de guvernare PSD-ALDE, cel mai ambițios proiect politic din ultimele decenii. (...)Suntem uniți! Nu cedăm! Mergem până la capăt!", a transmis Natalia Intotero.

Vezi şi: Scapă de stresul zilnic: tehnici simple de DETOXIFIERE emoțională

"Organizația PSD Gorj dezminte categoric știrile false, apărute în spațiul public, care anunță destrămarea partidului și plecarea a zeci de aleși locali, parlamentari și chiar a unor organizații întregi. Aceste zvonuri nu reprezintă altceva decât manipulări grosolane, fără nici o legătură cu realitatea. Mai mult, îi anunțăm pe toți cei care lansează astfel de știri că din PSD Gorj, trădătorii și oportuniștii au plecat deja. În concluzie, una dintre cele mai puternice și unite organizații din țară, PSD Gorj își anunță susținerea fără echivoc pentru președintele Liviu Dragnea și actuala conducere a partidului, pentru programul de guvernare și Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă", transmite şi PSD Gorj.

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, spune că fostul premier Victor Ponta are o atitudine arogantă, încercând să câştige capital de imagine prin promovarea de „disensiuni imaginare” în cadrul partidului, iar plecările către partidul acestuia reprezintă „polițe mai vechi”. Oprescu a afirmă, într-un comunicat de presă remis joi seara, că atitudinea fostului şef al PSD este dezamăgitoare pentru activiştii de partid care i-au acordat votul în trecut.

„Organizația PSD Olt condamnă atitudinea arogantă, cu care de altfel ne-am obișnuit, a lui Victor Viorel Ponta, un fost membru PSD, rămas fără job, care încearcă să-și câștige capital de imagine, aruncând în spațiul public disensiuni imaginare în rândul organizațiilor locale ale Partidului Social Democrat. Este dezamăgitor față de milioanele de membri și simpatizanți care, acum patru ani, i-au oferit votul de încredere și pe care azi îl înmulțește cu zero, prin atitudinea sfidătoare față de liderii care, în trecut, i-au oferit cel mai mare sprijin electoral”, a precizat Marius Oprescu, potrivit Mediafax.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat, miercuri seară, "atitudinea de șobolan a doi foști premieri ai partidului", referindu-se la plecările din partid din ultima perioadă. Nu a dat nume, dar se poate specula că a vorbit despre Victor Ponta și Mihai Tudose.

"Nu vor reuși (să ia oameni din PSD -n.r.), este vorba de o atitudine de șobolan a doi foști premieri ai partidului. Dar, ca orice șobolan, rod puțin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un șobolan sau doi șobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moțiunea de cenzură, dar eu vreau să punctez încă o dată. Miza finală nu este guvernarea, sunt dispuși să sacriice orice, inclusiv stabilitatea României, pentru ca acele legi să nu fie aprobate ", a declarat, miercuri seară, Liviu Dragnea, la Antena 3.

Fondatorul Pro România, Victor Ponta, a anunțat, miercuri, la Constanța, că formațiunea intenționează să ceară înființarea un grup parlamentar în Camera Deputaților, după ce a ajuns la 10 parlamentari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.