Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Derapaj grosolan al lui Jair Bolsonaro la adresa unei jurnaliste: 'Cred că te culci gândindu-te la mine'

AFP
Jair Bolsonaro

Președintele brazilian Jair Bolsonaro și principalul său rival electoral, Luiz Inacio Lula da Silva, au făcut schimb de insulte duminică în timpul unei dezbateri electorale tensionate, în care Bolsonaro a lansat un atac personal la adresa unei jurnaliste care a pus sub semnul întrebării răspunsul acestuia privind gestionarea pandemiei de coronavirus.

"Cred că te culci gândindu-te la mine. Te-ai îndrăgostit de mine", i-a spus Bolsonaro Verei Magalhães, după ce aceasta l-a întrebat despre rata de vaccinare împotriva Covid-19 a Braziliei, potrivit CNN.

„Sunteți o rușine pentru jurnalismul din Brazilia”, a mai spus el.

Magalhães a spus mai târziu că atitudinea lui Bolsonaro este „absolut scăpată de sub control, inutilă și... dăunătoare pentru el însuși”. Ea a spus că crede că lui Bolsonaro „nu-i place să fie interogat de femei”.

Comentariile jignitoare ale lui Bolsonaro la adresa Verei Magalhães au venit după ce a fost criticat pentru atitudinea sa față de femei. Liderul de extremă dreapta a apărat sprijinul guvernului său pentru legi în favoarea femeilor și a susținut că „o mare parte dintre femeile din Brazilia mă iubesc” pentru că se opune legalizării drogurilor.

Bolsonaro și fostul președinte Lula s-au alăturat altor patru candidați în ceea ce a fost prima dezbatere televizată înaintea alegerilor prezidențiale din octombrie. Dezbaterea s-a concentrat pe o serie de probleme, inclusiv economia, schimbările climatice și gestionarea de către guvern a pandemiei de Covid-19, dar a fost presărată de atacuri personale.

Bolsonaro a fost forțat să iasă în defensivă din cauza gestionării sale a economiei, a crizei climatice și a pandemiei. Președintele a susținut că economia braziliană este „în plină expansiune”, în ciuda șomajului record sub administrația sa.

Între timp, Lula, cel mai popular candidat conform recentelor sondaje de opinie, a negat acuzațiile de corupție și și-a apărat nevinovăția.

Lula a fost condamnat pentru corupție în 2017 și s-a predat autorităților federale în aprilie 2018 pentru a începe să execute o pedeapsă de 12 ani de închisoare. Cu toate acestea, în 2021, Curtea Supremă a anulat condamnarea, permițându-i să candideze din nou la președinte.

"Am fost arestat pentru ca tu să fii ales președinte, dar apoi am fost găsit nevinovat. Dar acum voi câștiga pentru a expune dintr-o singură lovitură ceea ce vrei să ascunzi atât de mult!", a spus Lula, referindu-se la presupusele eforturi ale lui Bolsonaro de a ascunde informațiile și de a slăbi transparența de la preluarea mandatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.