Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire a cercetătorilor spanioli: Vaccinul Moderna produce cei mai mulţi anticorpi în laptele matern

smartradio.ro
moderna vaccin covid

Medicii din Valencia, Spania, au realizat primele comparaţii privind efectele a trei vaccinuri asupra laptelui matern: Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Studiului MilkCorona a fost realizat de Institutul de Agrochimie şi Produse Alimentare din Valencia, împreună cu Spitalul Clinic Universitar din oraş, informează Mediafax.

Medicii spanioli au comparat efectul vaccinurilor Pfizer, Moderna şi AstraZeneca asupra laptelui matern şi nu au găsit resturi de virus în niciuna dintre probele analizate.

În baza celor peste 400 de probe, femeile vaccinate cu Moderna au cel mai ridicat nivel de anticorpi în lapte după prima şi a două doză.

Serul de la Pfizer a prezentat un nivel aproape la fel de ridicat de anticorpi, iar după 60 de zile, concentraţia este similară cu cea creată de Moderna.

A fost probat şi vaccinul AstraZeneca, dar numai cu prima doză, înainte să fie destinat altei categorii de vârstă de către autorităţi, şi nivelul de anticorpi a fost mult mai mic în laptele matern.

Cercetătorii vor să vadă acum dacă anticorpii transmişi prin laptele matern pot neutraliza coronavirusul după alăptare.

„Am văzut că există variaţii între femei în funcţie de vaccin. Nivelul de anticorpi diferă de la un ser la altul şi este interesant că femeile vindecate de Covid-19 prezintă niveluri ridicate după prima doză, mai mult decât cele cu două doze”, a declarat María Carmen Collado, cercetător IATA-CSIC Valencia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.