Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Descoperire EPOCALĂ în Ierusalim: Are o vechime de 1.500 de ani

Arheologi israelieni au descoperit o biserică bizantină veche de 1.500 de ani într-un cartier din vestul Ierusalimului, a anunţat miercuri Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi (AIA), relatează dpa.

Biserica, decorată cu mozaicuri ornamentale şi inscripţii greceşti, a fost descoperită în Ramat Beit Shemesh, potrivit AIA şi Muzeului Pământurilor Biblice din Ierusalim. Muzeul va expune descoperirile rezultate în urma săpăturilor în cadrul unei expoziţii publice ce va fi deschisă miercuri seara, informează agerpres.ro.

Citește și: Plecare de răsunet de la PRO TV! Cine părăseşte postul după 15 ani

Mozaicurile reprezintă frunze, fructe, păsări şi elemente geometrice. Pereţii bisericii sunt decoraţi cu fresce colorate, iar "stâlpii prezintă capiteluri impresionante, dintre care unii ar putea fi importaţi", se arată în comunicatul de presă.

Arheologii, care au efectuat săpăturile în ultimii trei ani, au fost intrigaţi de o inscripţie din curtea interioară potrivit căreia biserica era dedicată unui "martir glorios".

Citește și: Ministrul Muncii reacționează! ‘Ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?’

Şeful lucărilor de excavare, Benjamin Storchan, a declarat că "identitatea martirului nu este cunoscută, însă opulenţa excepţională a structurii şi inscripţiile acesteia sugerează faptul că această persoană era o figură importantă".

"Doar câteva biserici din Israel au fost descoperite cu cripte complet intacte", a adăugat el. "Cripta a servit drept o cameră de înmormântare subterană unde s-au aflat rămăşiţele martirului", a mai spus el.

Citește și: Veriga lipsă a fost găsită! Legătura dintre Dan Barna și serviciile secrete/Cum a fost fabricat USR-ul

Biserica se întinde pe o suprafaţă de circa 1.500 de metri pătraţi şi include elemente arhitecturale bizantine tipice, precum un pronaos, o curte şi un atrium, potrivit lui Storchan.

Ministerul Construcţiilor şi Locuinţelor a investit aproximativ 7 milioane de shekeli (2 milioane de dolari) în acest proiect, ca parte a săpăturilor, lucărilor de conservare şi dezvoltare a parcurilor arheologice în cadrul construcţiei unui nou cartier.

Citește și: S-a decis! Ce nu au voie să facă asociațiile de proprietari .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.