Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire incredibilă în Marea Nordului: până și cercetătorii au rămas șocați când au realizat peste ce au dat

marea nordului

Analiza genetică a unui maxilar uman descoperit în Marea Nordului clarifică soarta unui proeminent luptător olandez din rezistenţa antinazistă ce a dispărut în urmă cu peste 80 de ani, transmite sâmbătă DPA. Unul dintre medicii care au efectuat analizele susține că ”am avut un șoc”, atunci când întreaga echipă a realizat ale cui sunt rămășițele, informează Agerpres.

Conform poliţiei olandeze, identificarea a fost posibilă prin compararea materialului ADN extras din maxilarul găsit de pescari în largul coastei de nord a Ţărilor de Jos în 2003, cu material genetic prelevat de la descendenţii luptătorului pentru libertate.

content-image

Povestea incredibilă a lui Ernst Moltzer

Conform analizelor, rămăşiţele îi aparţin lui Ernst Moltzer, care, în calitate de vicepreşedinte al companiei de băuturi Bols în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, a refuzat solicitările de livrări ale ocupanţilor nazişti şi a fost destituit.

Moltzer s-a alăturat rezistenţei şi a încercat să traverseze marea spre Anglia într-o barcă cu vâsle, alături de alţi doi camarazi, în noiembrie 1941.

Moltzer, care a participat la Olimpiada din 1936 de la Munchen ca marinar în cursa de iahturi, nu a ajuns la destinaţie. Maxilarul său a fost descoperit la 6 kilometri în largul coastelor olandeze.

Rămăşiţele luptătorului pentru libertate au fost înhumate sâmbătă, la Cimitirul Naţional de Onoare din Apeldoorn, conform autorităţilor olandeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.