Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire înfricoșătoare: La ce distanță de Pământ se află cea mai apropiată gaură neagră

apnews.com
gaura neagra

Astronomii au descoperit cea mai apropiată gaură neagră de Pământ, aflată la doar 1.600 de ani lumină, informeaz AP. Oamenii de știință au raportat vineri că această gaură neagră este de 10 ori mai masivă decât soarele nostru și este de trei ori mai aproape decât precedentul deținător al recordului.

Ea a fost identificată prin observarea mișcării stelei sale însoțitoare, care orbitează în jurul găurii negre la aproximativ aceeași distanță la care Pământul orbitează în jurul Soarelui. Gaura neagră a fost identificată inițial cu ajutorul sondei spațiale Gaia a Agenției Spațiale Europene, a declarat Kareem El-Badry de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics.

El-Badry și echipa sa au urmărit totul de la Observatorul Internațional Gemini din Hawaii pentru a-și confirma descoperirile. Acestea au fost publicate în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. Cercetătorii nu sunt siguri de modul în care s-a format sistemul din Calea Lactee. Denumit Gaia BH1, acesta se află în constelația Ophiuchus, supranumită și  "Omul cu șarpele".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.