Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire ȘOCANTĂ în râurile din estul Angliei - Cocaină găsită în creveții de apă dulce

foodstory.stirileprotv.ro
fructe de mare, creveti

Cercetătorii au descoperit cocaină în creveţii de apă dulce din râurile din Suffolk, comitat situat pe coasta estică a Angliei, relatează vineri Xinhua, conform agerpres.ro

O echipă de oameni de ştiinţă de la King's College London şi Universitatea Suffolk a testat cincisprezece locaţii diferite din cinci bazine hidrografice din Suffolk. 

În urma studiului s-a demonstrat că a fost identificată cocaină în fiecare dintre mostrele de creveţi, dar şi alte substanţe chimice din pesticide ilegale.

Un fenomen extrem de rar lovește Europa - România, afectată de masa de aer polar



Scopul cercetării, publicată în jurnalul ştiinţific Environment International, a fost acela de a analiza modul în care expunerea la micropoluanţi influenţează vieţuitoarele sălbatice, printre acestea numărându-se creveţii de apă dulce. 

''Această apariţie regulată a drogurilor ilicite în vieţuitoarele sălbatice a fost suprinzătoare'', a declarat doctor Leon Barron, coautor al studiului. 

Barron a subliniat că oamenii de ştiinţă s-ar fi aşteptat să găsească droguri în zonele urbane, cum ar fi în Londra, dar nu şi în zonele rurale. 

"Prezenţa pesticidelor interzise demult în Marea Britanie reprezintă, de asemenea, o provocare specială, deoarece sursele lor rămân neclare", a adăugat el. 

Cocaina ar fi ajuns în apă în urma scurgerilor din ţevi sau după revărsărea canalelor, potrivit estimărilor cercetătorilor, însă cauza exactă a contaminării este în curs de investigare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.