Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperirea care poate schimba totul: Cercetătorii au găsit prima proteină extraterestră, într-un meteorit

www.iflscience.com
meteorit

Folosind o nouă tehnică de analiză, echipa condusă de fizicianul Malcolm McGeoch, de la PLEX Corporation, a descoperit o proteină extraterestră, într-un meteorit care a căzut pe Pământ în urmă cu 30 de ani, potrivit sciencealert.com, anunță MEDIAFAX.

Deşi nu constituie o dovadă a existenţei unor fiinţe extraterestre, proteina poate fi o componentă esențială în crearea formelor de viaţă.

Citește și: Sorina Matei ARUNCĂ ÎN AER cazul Sorinei Pintea: ce document ESENȚIAL lipsește din dosarul DNA

Noua proteină a primit numele de hemolitină şi este similară din punct de vedere al structurii cu proteinele terestre. Cu toate acestea, proporţia de deuteriu - hidrogen din compoziția acesteia nu se regăsește în cadrul altor forme de viață de pe Terra.

Cercetătorii sunt de părere că structura pe care au identificat-o este o proteină de origine extraterestră formată, cel mai probabil, în discul proto-solar, în urmă cu 4,6 miliarde de ani.

Aceeaşi cercetători au subliniat, însă, că este posibil ca structura descoperită să nu fie proteină, ci un polimer, parte a unei clase mai largi de molecule.

Citește și: Categoria de vârstă cea mai vulnerabilă în fața coronavirusului! Steriu-Cercel: 'Copiii par a fi în siguranță, cei peste 70 de ani plătesc prețul ridicat'

Potrivit specialiștilor, pentru a confirma descoperirea sunt necesare studii suplimentare.

În ultimii ani, cercetătorii au descoperit în meteoriţii căzuţi pe Pământ mai multe elemente care ar putea sta la baza unor forme de viaţă: cianidă, care joacă un rol în crearea moleculelor necesare vieţii, riboză, un tip de zahăr care se găseşte în ARN, şi aminoacizi, compuşi organici care se combină pentru a forma proteine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.