Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși are peste 41.000 de morți și aproape 400.000 de infectați, doar 6% dintre britanici are anticorpi împotriva COVID-19

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Consilierii ştiinţifici au transmis luna aceasta guvernului de la Londra că numai aproximativ 6% din populaţia britanică are anticorpi împotriva COVID-19, relevă stenograme ale unor discuţii din 3 septembrie publicate vineri de Reuters.

''Datele studiilor serologice sugerează că numai un procent redus (circa 6%) din populaţia Regatului Unit are anticorpi COVID-19'', potrivit precizărilor Grupului de consiliere ştiinţifică pentru urgenţe (Scientific Advisory Group for Emergencies - SAGE), scrie agerpres.ro.

Citește și: Magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să amâne judecarea apelului în dosarul ‘Colectiv’

Conform acestui grup, cercetările au mai evidenţiat că în cazul unei persoane infectate cu noul coronavirus ''nivelul de anticorpi scade în decurs de 2-3 luni'' şi ''persoanele cu anumite tipuri şi niveluri de anticorpi pot avea în continuare încărcătură virală şi ar fi posibil să transmită virusul''.

Prin urmare, SAGE avertizează că este puţin probabil ca nivelurile actuale de imunitate împotriva COVID-19 ale populaţiei britanice să atenueze impactul unei creşteri semnificative a infectărilor în această iarnă.

Citește și: Klau Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate

Regatul Unit, a cincea ţară cea mai îndoliată din lume de pandemie, înregistrează deja o creştere a numărului noilor cazuri de COVID-19, circa 6.000 în ultimele 24 de ore, iar autorităţile sunt îngrijorate de accelerarea transmiterii virusului în toate categoriile de vârstă şi de creşterea numărului pacienţilor vârstnici spitalizaţi sau aflaţi la terapie intensivă.

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a declarat vineri că numărul pacienţilor spitalizaţi se dublează la fiecare opt zile. Întrebat despre un eventual nou ''lockdown'' la nivel naţional, el a refuzat să dea un răspuns clar, menţionând doar că guvernul de la Londra va face tot posibilul pentru a combate epidemia.

Citește și: Lovitură devastatoare pentru Nicușor Dan! A apărut înregistrarea cu neînțelegerile dintre el și PNL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.