Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși în Europa nu sunt autorizate, Ungaria şi R.Moldova au decis recunoaşterea reciprocă a certificatelor de vaccinare cu Sputnik şi Sinopharm

vestidinrusia.ro
Sputnik V covid vaccin

Cetăţenii Ungariei şi cei ai Republicii Moldova vaccinaţi împotriva COVID-19 vor putea călători în cealaltă ţară începând de marţi fără obligaţia de a intra în carantină sau de a prezenta un test negativ la coronavirus, a anunţat sâmbătă şeful diplomaţiei de la Budapesta, Peter Szijjarto, informează MTI.

Despre acest lucru anunță Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

„Continuăm discuţiile cu alte state cu privire la acceptarea reciprocă a certificatelor de imunitate şi la călătoriile neîngrădite. Astăzi, discuțiile cu guvernul moldovenesc au fost încheiate, astfel că de marți, cetățenii maghiari și moldoveni vaccinați pot călători liber între cele două țări - adică carantină și testare - fără obligații”, a scris ministrul de externe pe pagina sa de Facebook..

Ungaria este singura ţară din Uniunea Europeană care foloseşte vaccinuri anti-COVID-19 din Rusia şi China - vaccinurile Sputnik V şi Sinopharm. Acestea nu sunt autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente, lucru care deocamdată nu permite recunoașterea pașaportului sanitar european. Astefel Ungaria a decis să negocieze separat recunoașterea respectivelor certificate cu mai multe țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.