Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși se confruntă cu o creştere rapidă a cazurilor de COVID-19, Africa de Sud renunță la obligativitatea purtării măştilor de către elevi

swaddle-wkwcb6s.stackpathdns.com
Omicron

Africa de Sud a renunţat joi la obligativitatea purtării măştilor de către elevi în şcoli, în pofida creşterii rapide a infecţiilor cu coronavirus legate de două noi subvariante de Omicron, informează AFP.

Adulţii trebuie să poarte în continuare măşti în locurile publice închise, potrivit normelor emise de Ministerul Sănătăţii, care au intrat în vigoare joi, după ce măsurile anterioare au expirat la miezul nopţii, potrivit Agerpres.

Africa de Sud, ţara oficial cea mai afectată de COVID-19 de pe continent, a intrat într-un nou val al pandemiei, a avertizat la sfârşitul lunii aprilie Centrul pentru inovare şi răspuns la epidemii (CERI).

În această ţară, unde mai puţin de 45% din populaţia adultă este complet vaccinată la un număr de aproape 60 de milioane de locuitori, s-au înregistrat oficial peste 3,8 milioane de cazuri de coronavirus şi circa 100.350 de decese.

La începutul lunii martie, Africa de Sud a înregistrat o perioadă de 48 de ore fără niciun singur deces asociat COVID-19, o premieră din 2020. Preşedintele Cyril Ramaphosa a anunţat la începutul lunii aprilie ridicarea tuturor restricţiilor legale legate de pandemie.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), două noi subvariante de Omicron, a căror virulenţă nu a fost încă determinată, sunt la originea noului val de COVID-19 din ţară.

"Oamenii de ştiinţă sud-africani care au identificat Omicron la sfârşitul anului trecut au semnalat acum alte două subvariante de Omicron, BA.4 şi BA.5, drept cauză a unei creşteri a numărului de cazuri în Africa de Sud", a declarat miercuri directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Între timp, guvernul continuă să îndemne oamenii să se vaccineze. "Singura modalitate de a ne proteja pe noi şi pe cei dragi de pandemie şi de creşterea actuală a numărului de cazuri pozitive este să ne vaccinăm şi să respectăm în permanenţă măsurile de prevenire", a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.