Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Designerul Casei Regale şi al familiei Iohannis, mesaj emoţionant despre Principele Nicolae

F. P.
nicolae fost principe

Excluderea Principelui Nicolae din linia de succesiune a Casei Regale stârneşte reacţii din toate direcţiile. Unul dintre cei care îşi exprimă regretul faţă de situaţia creată este creatorul de modă Alexandru Ciucu, designerul Casei Regale şi al familiei Iohannis. Acesta afirmă că Principele Nicolae are toate calităţile pentru a rămâne principe, deşi susţine că nu este în măsură să analizeze deciziile Regelui Mihai.

Vezi şi: Fostul Principe Nicolae, prima reactie oficiala. Ce i-a fost dificil sa accepte

Mesajul lui Alexandru Ciucu:

"Prietenul meu, Principele

Am aflat cu stupoare si regret, despre decizia MS Regelui Mihai al Romaniei, de a retrage titlul de Principe al Romaniei si apelativul de Alteta Regala, nepotului sau Nicolae. Nu inteleg acest gest, asa cum cred ca nu l intelege nimeni, in afara Familiei Regale. Nu l inteleg cu atat mai mult, cu cat lucrurile pareau ca merg intr o directie foarte buna pentru viitorul Casei Regale.

Il cunosc destul de bine pe Principele Nicolae, si inca de la prima intalnire am avut sentimentul ca titulatura de Principe nu este doar un nume cu care s a trezit peste noapte. I se potriveste pur si simplu. Este educat si construit in sufletul sau, sa faca cinste acestui rang. Am avut privilegiul ca la una din prezentarile mele de la Monaco, sa l am ca invitat de onoare. Am avut astfel ocazia sa petrecem cateva zile impreuna. Rar am intalnit un om atat de tanar si de important in acelasi timp, sa fie atat de modest, deschis si sufletist. A fost inceputul unei frumoase prietenii, capabila sa treaca peste apelative si formalitati de adresare. Am convenit totusi ca daca suntem in public sa ne adresam cu apelativele consacrate, "Alteta Regala", respectiv, "Domnule". Si asa am facut. Pana astazi, cand oficial nu ma mai pot adresa Principelui Nicolae cu apelativul "Alteta Regala".

Pe de alta parte nu sunt eu in masura sa analizez deciziile Majestatii Sale. Am incredere in puterea Sa de discernamant si sunt convins ca vom intelege mai tarziu acest gest, care astazi ni se pare fara noima. S a mai intamplat deja de a lungul istoriei...

Revenind insa la ideile de mai sus, in virtutea prieteniei care ma leaga de Principele Nicolae, si a intelegerii pe care am facut o mai de mult, ma vad nevoit sa inversez modalitatea de adresare. Ii voi spune public Domnule Nicolae, si in privat, Alteta Regala. Pentru ca in sufletul meu, are toate calitatile pentru a ramane Principe si prieten al meu. Iar la mine, prietenia este pe viata."

Vezi şi: Casa Regală, noi explicaţii despre excluderea Principelui Nicolae. Rolul consilierului lui Ponta

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.