stiripesurse.ro

 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Despre guvernul lui Dragnea și al lui Grindeanu

Fiind vorba despre un Guvern atipic, cu centre de autoritate multiple, era de așteptat ca în comunicarea Executivului să apară și erori. În conferința de presă prin care a fost anunțată componența guvernului au apărut unele erori din cauza dorinței lui Liviu Dragnea de a prezenta publicului un altfel de PSD iar altele tocmai din cauza situației neobișnuite prin care se împarte puterea în acest Guvern.

Dornic să se prezinte drept un lider total, care a venit cu propria viziune la conducerea social-democraților, Liviu Dragnea a fost pus pe bătut noi recorduri. Fiind președintele unui partid considerat ca având multe hibe la capitolul modernizare, Dragnea încearcă să arate o nouă față a PSD, una reformată și cât mai apropiată de valorile occidentale.

În acest sens, a încercat ca PSD să fie primul partid din România care să ofere un prim-ministru femeie. Lovit de refuzul lui Iohannis, Dragnea a continuat cu aceeași rețetă și astăzi ne-a anunțat cu mare fast că a ținut morțiș ca din viitorul Guvern să facă parte cât mai multe femei. Mai precis, opt la număr. Cea mai interesantă mi se pare viitorul ministru de Interne, Carmen Daniela Dan. În trecut secretară de școală generală în Videle, aceasta a ajuns în județul păstorit de Liviu Dragnea până în funcția de prefect, înainte de a fi propusă pentru a face parte din viitorul Executiv.

O eroare apărută în această conferință de presă a pornit de  la întrebarea unui jurnalist care a vrut să afle cine a propus numele celor care vor forma viitorul Guvern. Pauza de câteva secunde în care Sorin Grindeanu se uita întrebător spre Liviu Dragnea, care la rândul său nu s-a grăbit să răspundă pentru a-și alege cele mai bune cuvinte, a fost de neprețuit. Pentru toate celelalte, există Mastercard, vorba reclamei.

Până la urmă, cei doi s-au pus de acord că viitorul prim-ministru a avut „cel puțin cinci nominalizări directe.” Rugat de reporter să dea câteva exemple, Grindeanu a avut un răspuns care l-a nemulțumit pe Liviu Dragnea, deși corect după părerea mea. Acesta a declarat că nu vrea să spună public care au fost aceste nume pentru că ar însemna să împartă echipa în două.

Președintele PSD nu a considerat argumentul mulțumitor și i-a sugerat imediat viitorului premier: „Trebuia să dai și tu acolo un exemplu.” Iar Grindeanu fiind foarte atent pe toată perioada conferinței de presă să nu se situeze cumva în antiteză cu Dragnea, i-a preluat acestuia ideea din zbor. Nu a mai contat că ar fi putut împărți echipa guvernamentală în două, după cum afirmase cu câteva secunde înainte, și s-a dus după centrarea președintelui PSD, vorbind despre două exemple de persoane care au lucrat cu el în ministerul Comunicațiilor și care se regăsesc în viitorul Cabinet.

O altă declarație surprinzătoare a fost făcută de Sorin Grindeanu. După ce una dintre temele de campanie ale PSD a fost aceea că viitorul Guvern trebuie să fie unul politic, Grindeanu a anunțat astăzi că postura sa și a viitorului Executiv va fi aceea că politica se va face în altă parte, iar ei se vor ocupa cu administrarea țării. Practic nu ar rămâne nicio diferență între guvernul Cioloș și guvernul Grindeanu, pentru că și tehnocrații au trecut testul susținerii politice în momentul în care au fost votați în Parlament.

După o nouă apariție în care personajul principal a fost Liviu Dragnea și nu Sorin Grindeanu, lucrurile se vor schimba începând de mâine, ne-a anunțat președintele PSD. Acesta și-a explicat ieșirea la rampă de astăzi prin faptul că numele miniștrilor au fost înaintate de către partid, deci practic a fost datoria sa ca președinte al partidului. Însă, începând cu ziua de mâine, viitorul prim-ministru va fi cel care va vorbi despre activitatea Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.